Utryghed over skolebus: Min største frygt er at de kører galt en dag

Nye skolebusser i Norddjurs Kommune har skabt utryghed blandt forældrene til de elever, der benytter dem

De kører over for rødt, de bremser for hårdt op, og de kører alt for stærkt. Det er nogle af de ord, som de nye skolebusser i Norddjurs får med på vejen af forældrene til de elever, som bruger dem.

- Min største frygt er jo, at de kører galt en eller anden dag, fordi buschaufføren kører uansvarligt, og han kører stærkt i svingene. Herude er det jo små landeveje, siger Karina Andersen, som sender sine to drenge med skolebussen.

Norddjurs Kommune har allerede på nuværende tidspunkt modtaget over 50 klager fra forældre, der er utrygge ved de nye busser.

quote Jeg har brug for, at man kan være tryg ved den chauffør, der skal ligge og fragte ens børn frem og tilbage.

Karina Andersen, mor til to skoleelever

- Jeg har brug for, at man kan være tryg ved den chauffør, der skal ligge og fragte ens børn frem og tilbage, siger Karina Andersen. 

Kommunen er forpligtiget til at sende buskørslen i udbud løbende, og derfor overtog virksomheden Herningbilen ansvaret for skolebusserne i Norddjurs ved dette skoleårs begyndelse, da de kunne gøre det billigere, end det lokale busselskab, der tidligere stod for kørslen.

Men i Norddjurs Kommune erkender man, at det nye selskab ikke kunne klare opgaven til det niveau, der var ønsket.

- Det er bare ikke godt nok. Det må jeg simpelthen sige. Der er sådan en generel utryghed, det kan vi se på de mange klager, og man kan høre det fra damen her, så det er ikke godt nok. Der skal være fuldstændig tryghed, når man sender sine børn med en skolebus, Jens Meilvang (LA), der er formand for teknik og miljøudvalget i Norddjurs Kommune.

VIDEO: Se hele interviewet med Jens Meilvang her.

Derfor vil kommunen nu også kigge på, hvad der kan gøres for at gøre det mere trygt for eleverne og forældrene.

- Det er så vigtigt, at der er tryghed, når man overlader sine børn til andre. Derfor er vi i kraftig dialog med Herningbilen, og vi beder dem om at rette op på de her ting. Jeg har også i dag bedt om at få et juridisk notat om, hvad der skal til, for at vi kan opsige kontrakten med dem.

- Det er jo sådan, at hvis det her fortsætter, og det er ikke ret lang tid mere, at min tålmodighed er til det her, så vil jeg gå til andre midler, og så er jeg sikker på, at kommunalbestyrelsen er klar til at opsige den her kontrakt, men lad os nu se. De er meget opsat på, at der skal ske noget, og de tager det her seriøst. Så jeg håber, at vi får det landet, så de kommer til at køre til tiden og ordentligt, siger Niels Meilvang.

Lys over Svostrup Web Still

play Se video: Svostrup Kro lyser op for at mindes oversvømmelser

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op

hest2

Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

Smukfest

liveblog COVID-19 LIVE: Partier vil øge tempo på forhandling om festivalkompensation

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner