Unge kandidater rykker vælgermøde ud i nattelivet

Stemmeprocenten blandt unge er lav. Det vil to unge byrådskandidater forsøge at gøre noget ved

To unge byrådskandidater holder valgmøde på cafe for at få fat på de unge vælgere. Genrefoto. Foto: Mogens Flindt

Kommunalvalget er lige om hjørnet.

Det er formentlig gået op for de fleste. Alligevel er det svært at få lokket unge ud til valgstederne.

- Desværre er stemmeprocenten hos de unge vælgere lav i forhold til andre vælgergrupper. Det vil vi gerne gøre noget ved, siger Stine Eiby, der er byrådskandidat for Socialdemokratiet.

Læs også Ry-sagen trækker spor ind i valgkampen

Derfor har Stine Eiby sammen med byrådskandidat-kollegaen Christian Brøns fra Venstre valgt at afholde vælgermøde på Cafe K i Randers.

- Grundlæggende handler det om, at stemmeprocenten blandt unge er for lav. Så vi holder arrangementet for at kunne møde de unge på deres hjemmebane. Så har de en mulighed for at komme til et valgmøde, inden de fortsætter ud i bnattelivet, siger 25-årige Christian Brøns til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke mange varetager unges interesser

Han mener, at han som ung kandidat har en forpligtelse til at forsøge at få andre unge til stemmeboksene.

- Der er ikke så mange kandidater, der henvender sig til unge. I Randers byråd er gennemsnitsalderen 51 år. Så der er ikke så mange til at varetage unges interesser, siger Christian Brøns, der har fokus på etablering af studiejobs og byggeri af nye studieboliger.

Læs også Her er nogle af valgkampens opsigtsvækkende historier

Hvad havde du forventet, at livet sku' være?

- Ha ha... du er ikke den første, der spørger. Jeg overvejede at bruge 'Du kan Gøre Hvad Du Vil' som valgslogan, men det går vist ikke i forhold til copyrights, siger Christian Brøns, der altså ikke er identisk med sangeren Christian Brøns.

Vælgermødet kommer til at foregå den 16. november fra klokken 20.15 til klokken 21.15.

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Randers Kommune lørdag den 18. november her.