Trykket stemning: 24 fyringer på Hammel Neurocenter

I alt 24 medarbejdere er blevet afskediget fra Hammel Neurocenter som følge af, at der bliver henvist færre patienter til neurocentret

Der var en trykket stemning blandt personalet på Hammel Neurocenter i dag. Fra klokken 8 til 11 i går formiddag var der nemlig prikkerunde, hvilket betød, at i alt 24 medarbejdere blev afskediget:

- Det er jo altid ærgerligt og trist, når man er nødt til at tage afsked med dygtige og engagerede medarbejdere, men vi gør, hvad vi kan for at sende dem godt videre, fortæller hospitalsdirektør for Hammel Neurocenter, Lars Dahl Pedersen. 

Inden dagens afskedigelser havde nogle medarbejdere selv meddelt, at de ville fratræde deres stilling. Men det var alligevel ikke nok til, at en fyringsrunde helt kunne undgås.

- Det er klart, at på en arbejdsplads med omkring 600 medarbejdere, så er der en del udskiftning. Vi har hele tiden sørget for at tage bestik af, hvor mange ledige stillinger og opsigelser, der har været, og ud fra det har vi så vurderet, hvor mange afskedigelser, vi har måtte tage, siger hospitalsdirektøren.

40 blev til 24

I første omgang blev det fra neurocentrets side meldt ud, at op mod 40 medarbejdere kunne forvente at miste deres job. Det sker som konsekvens af, at Hammel Neurocenter har modtaget langt færre patienthenvisninger fra Region Nordjylland og Region Syddanmark end tidligere.

VIDEO: De ansatte på Hammel Neurocenter var rystede, efter at de fik nyheden om, at der skal fyres 40 medarbejdere. Se tv-indslag fra 8. september her.

- Førhen var op mod halvdelen af vores højtspecialiserede sengepladser reserveret til patienter fra de andre regioner, men eftersom vi siden sommer sidste år ikke har modtaget samme omfang af patienter, har dette træk været uundgåeligt, fortæller Lars Dahl Pedersen.

quote Det er jo altid ærgerligt og trist, når man er nødt til at tage afsked med dygtige og engagerede medarbejdere, men vi gør, hvad vi kan for at sende dem godt videre.

Lars Dahl Pedersen, hospitalsdirektør

Nu er i alt otte sengepladser ud af 59 blevet nedlagt på neurocentret som følge af de manglende henvisninger. Derudover vurderer Hammel Neurocenter løbende, hvor mange pladser, der skal reserveres til patienter fra de andre regioner.

- Nu arbejder vi sådan, at samtlige af vores 51 sengepladser er disponible til alle regioner. Men det er klart, at størstedelen bliver brugt til patienter fra vores egen Region Midtjylland, siger hospitalsdirektøren.

Ifølge hospitalsdirektøren på Hammel Neurocenter får fyringerne dog ikke betydning for de patienter, der allerede er tilknyttet hospitalsenheden:

- Det er vigtigt at sige, at de afskedigede medarbejdere stadig er her, da de har en vis opsigelsesvarsel. Samtidig med, at vi så reducerer antallet af sengepladser, vil arbejdsbyrden blive udlignet, fortæller Lars Dahl Pedersen.

Opjusterer hvis nødvendigt

Selvom der lige nu ikke er så stor efterspørgsel på sengepladser fra Region Nordjylland og Region Syddanmark, så er Hammel Neurocenter forberedt, hvis det ændrer sig:

- Som hospitalsenhed har vi en forsyningsforpligtelse. Det betyder, at hvis efterspørgslen på et tidspunkt stiger igen, så er vi også forpligtede til at øge kapaciteten. Det er noget, vi har prøvet før, og vi er klar på at gøre det igen, hvis lignende situation opstår.

 

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

Dagens mest læste