Tog badedyr med til borgermøde: - Vi vil have en svømmehal nu

Borgere i Skødstrup møder op til borgermøde i svømmetøj og med badedyr. De kæmper for at få en svømmehal til Aarhus-forstaden

Flere af de fremmødte forsøgte at gøre opmærksom på deres sag ved at iføre sig svømmetøj og medbringe badedyr.

Det kan godt være, at vi er i oktober måned, men det holder ikke nogle borgerne i Skødstrup nord for Aarhus fra at iføre sig svømmetøj, når de skal til borgermøde onsdag aften.

En gruppe af borgere har i de seneste tre måneder sat gang i arbejdet for at få en svømmehal bygget i Skødstrup, og nu vil de sørge for, at deres ønske ikke bliver glemt hos politikerne.

Læs også Slut med forvirring: Hvad skal svømme-stadion hedde?

- Det er derfor, vi stiller op i badetøj, de skal ikke glemme os. Vi vil gerne have at kommunen er på vores side, siger Rikke Thonbo.

Til borgermødet i Skødstrup var blandt andet borgmester Jacob Bundsgaard (S), rådmand Thomas Medom (SF), rådmand Bünyamin Simsek (V) og rådmand Jette Skive (DF) samt en række andre byrådsmedlemmer. Mødet handlede om de udfordringer, som borgerne oplever i forstaden.

Skødstrup er vokset voldsomt de senere år. Ifølge flere lokale beboere er det derfor på sin plads, at området får sin egen svømmehal. Arkivfoto. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

- De bygger svømmehaller mange steder. Det eneste, de gør her, er at udstykke grunde og bygge, de laver ikke engang idrætsfaciliteter, infrastruktur og skolen er ved at segne med elever, siger Rikke Thonbo fra Skødstrup, der er med i gruppen, der arbejder for en svømmehal.

Arbejdet for en svømmehal i Skødstrup er stadig ret nyt, og poltikerne var onsdag aften ikke lydhøre over for projektet. Rikke Thonbo regner med at næste træk er at gå til kommunen for at få iværksat nogle konkrete planer om en svømmehal i Skødstrup.