Syv partier danner bredt valgforbund i region Midtjylland

Syv partier – blandt andet Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre - indgår i valgforbund sammen i Region Midtjylland

Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre, SF, Alternativet, Psykiatri-Listen og Retsforbundet har torsdag aften indgået i et valgforbund sammen. Det skriver partierne i en pressemeddelelse torsdag aften.

Det betyder, at alle de stemmer, partierne får, ender i den samme pulje. Hvis ét eller flere af partierne ikke skulle blive stemt ind, ryger stemmerne til de andre partier. På den måde undgås stemmespild.

- Vi står stærkere sammen, og jeg håber i sidste ende, at det vil øge min sandsynlighed for at blive regionsrådsformand, siger Anders Kühnau fra Socialdemokratiet til TV2 ØSTJYLLAND.

Men at partierne er gået i valgforbund sammen betyder ikke, at de nødvendigvis vil pege på den samme regionsrådsformand, når stemmerne er talt op.                     

- Det er står dem frit for at pege på nogle andre end mig som regionsrådsformand. Men vi har peget på nogle områder, og fælles fokusområder og jeg håber, vi derved kan få lejlighed til at tale os ind på hinanden, og jeg vil gøre mit for at lytte til de partier. Det har jeg lovet dem, siger Anders Kühnau.

Partierne vil blandt andet fremme sundhedsvæsen med nærvær og fokus på det, der skaber værdi for patienterne, og hvor værdier som mere tillid og mindre kontrol er bærende. De hilser det blandt andet velkommen, at regeringen har valgt at afskaffe produktivitetskravet på 2%. Derudover har de også et fælles fokus på bedre psykiatri og bæredygtighed.

Valgforbund

et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu