Syddjurs-kandidat om beskyldninger: Har intet med politik at gøre

Rod i privatøkonomien bør ikke gå ud over vælgerne i Syddjurs Kommunes tillid til hans politiske virke, mener byrådspolitikeren Per Zeidler

02:37

Per Zeidler forstår godt, at en mekaniker og en lokal anlægsgartner gerne vil have deres penge tilbage, men han mener ikke, at sagen om politisk rod i hans privatøkonomi bør spille en indflydelse, når vælgerne i Syddjurs Kommune skal sætte deres kryds til kommunalvalget den 21. november.

- Nu er det sådan, at det her et privatretsligt anliggende mellem en kunde og et firma, og det har intet at gøre med den måde, jeg bedriver politik på, siger byrådspolitikeren.

Læs også Nye beskyldninger mod politiker: Har ikke styr på økonomien

En økonomisk stridighed mellem Per Zeidler og anlægsgartneren Jesper Schmidt har været i fogedretten, og i dag afdager Per Zeidlers familie på regningen. 

Fordeler ikke kommunens penge

Per Zeidler mener ikke, at vælgerne har grund til at være nervøse, fordi han har haft rod i sin privatøkonomi.

Det her et privatretsligt anliggende mellem en kunde og et firma, og det har intet at gøre med den måde, jeg bedriver politik på.

Per Zeidler, byrådspolitiker, Syddjurs Kommune

- Nu er det jo ikke sådan, at det er mig, der sidder og fordeler penge i kommunen. Jeg sidder på en ledende post i dag ja, men det er jo ikke mig, der på nogen måde har fingrene nede i kassen, siger kommunalvalgskandidaten.

Han er lige nu formand for Udvalget for Familie og Institutioner i Syddjurs Kommune. Da han blev valgt ind i 2013 var han kandidat for Liberal Alliance, men han meldte sig for en måned ud af partiet og startede i stedet sin egen liste sammen med sin søn.

Det er menneskeligt at fejle 

Per Zeidler lader sig ikke skræmme af, at anlægsgartneren og mekanikeren forsøger at advare vælgerne forud for valget. 

Læs også Per Zeidler stiller op til valg sammen med sin søn

- De her to herrer synes ikke, jeg skal stille op, og det man måske også kunne finde mellem 2000 og 5000 andre i Syddjurs Kommune, der ikke synes. Men der er altså borgere i kommunen, der stadig synes, jeg skal stille op.

Han mener desuden, at det blot er menneskeligt at begå fejl.