Syddjurs: Bare der ikke bliver ballade om borgmester-posten

Ved de seneste to valg blev der udråbt flere borgmestre i Syddjurs Kommune. Nu satser politikerne på, at de ikke skal igennem det samme cirkus igen

00:40

Den siddende borgmester, Claus Wistoft (V), den socialdemokratiske spidskandidat Ole Bollesen og den tidligere borgmester, Kirstine Bille (SF), satser på, at der denne gang kun bliver udråbt en borgmester. Video: Thomas Gam Nielsen

I 2009 var først Claus Wistoft (V) borgmester, så socialdemokraten Jesper Mathiesen, inden SF's Kirstine Bille endte med at bliver borgmester i Syddjurs Kommune.

I 2013 var socialdemokraten Jesper Mathiesen igen borgmester for en kort stund, inden den nuværende borgmester Claus Wistoft  i begyndelsen af december kunne sikre sig flertallet og borgmesterkæden. 

Læs også Ved du stadig ikke, hvem du skal stemme på? Tag kandidattesten

Kun en skal udråbes

Den kludrede historik gør, at der udover selve valgresultatet i aften, også er spænding om, hvordan de forskellige partier og kandidater håndterer resultatet. 

- Jeg har talt med de forskellige partier, og jeg tror, at vi er meget enige om, at der kun skal udråbes en borgmester, siger Ole Bollesen (S), der er spidskandidat i Syddjurs Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Bent Hansen har stemt: Første gang jeg ikke skal lede efter mig selv

Heller ikke den nuværende borgmester Claus Wistoft (V) satser på, at de foregående valgs historik kommer til at gentage sig.

- Jeg tror kun, at vi skal forbi en borgmester. Det her byråd har formået at udrette rigtig mange gode ting. Nu mangler vi at vise borgerne, at vi kan konstituere uden den helt store ballade, siger Claus Wistoft (V).

Kan ikke love noget

SF's spidskandidat og tidligere borgmester i Syddjurs fra 2010-2014, Kirstine Bille, satser også på, at der kun skal udråbes en borgmester denne gang. 

Men hvordan konstitueringen bliver, har hun svært ved at være helt konkret om. 

SF-spidskandidat Kirstine Bille har svært ved at spå om, hvordan konstitueringen i Syddjurs bliver.

- Hvis vælgernes kryds gør, at der er flertal af mandater til SF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Alternativet, så er det de partier, som først sætter sig sammen for at forhandle, siger hun og fortsætter:

- Altså som udgangspunkt. Jeg kan jo ikke være sikker på, hvem der har drukket kaffe med hvem inden, og jeg har været i politik mange år til, at jeg ikke kan love, hvordan det præcis går.

Følg valget i Syddjurs Kommune LIVE i TV2 ØSTJYLLANDs blog her.