Sviende valgresultat: Overmark nægter at tale om nederlag

En af kommunalvalgets store tabere er Beboerlisten og Bjarne Overmark. Listen gik fra tre til et mandat og er ikke en del af konstitueringsaftalen

Når det nye byråd i Randers møder ind 1, januar, så har mandaterne fordelt sig noget anderledes end de sidste fire år.

Beboerlisten er gået fra tre til bare et enkelt mandat.

Det har været fire år præget af historier om splid og dårligt arbejdsmiljø. Derfor var det vigtigt for kommunens nye borgmester, Socialdemokraten Torben Hansen at lave en bred konstituering for den kommende valgperiode.

quote Vi har før haft stemmetilbagegang og været dømt ude. Og vi er kommet igen.

Bjarne Overmark, Beboerlisten 

Her blev der dog ikke plads til en valgets store tabere Beboerlisten og frontfigur Bjarne Overmark i konstitueringsaftalen.  

Beboerlisten er gået tilbage fra ca. 9 procent af stemmerne til ca. 5 procent, og det har kostet Beboerlisten to mandater. Listen har nu kun et mandat, der er tilfaldet Bjarne Overmark selv. 

Men her et par dage efter valget nægter Bjarne Overmark at se resultatet som et nederlag.

- Vi har det dyreste mandat i byråd i og med, at vi ikke er i valgforbund med nogen. Jeg betragter det først og fremmest som en sejr, at det lykkes os at få fjernet Claus Omann (V) som borgmester og sørge for at Dansk Folkeparti og Venstre gik tilbage og ikke længere har absolut flertal i Randers byråd, som de har haft i to år, siger Bjarne Overmark til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg betragter det først og fremmest som en sejr, at det lykkedes os at få fjernet Claus Omann.

Bjarne Overmark, Beboerlisten

Bjarne Overmark mener der er en logisk forklaring på det dårlige resultat for Beboerlisten. Han peger på, at Enhedslisten, som tidligere har bakket op om Beboerlisten, i år selv stillede op og har taget stemmer. Desuden stillede Alternativet også op, og det er sandsynligt, at listen også her har måtte give nogle stemmer.

Bjarne Overmark er dog ikke sådan at slå ud.

- Vi har før haft stemmetilbagegang og været dømt ude. Og vi er kommet igen. Jeg har i hvert fald siddet i byrådet i 24 år nu, og nu kommer jeg jo i hvert fald sidde her i 28. Vi er svære at udslette. Vi har simpelthen noget bundtræk, som ingen andre organisationer har her i byen, siger Bjarne Overmark.

Andre partier er åbenlyst skuffede

Velfærdslisten og spidskandidat Kasper Fuhr beholder sit mandat i byrådet, men politikeren klapper ikke ligefrem i hænderne over konstitueringen.

- Skolelukkerne har fundet sammen igen, og så står der nedskæringer på menuen. Det deltager vi ikke i. Det kan de få lov til at få for dem selv, og så vil vi bekæmpe dem fra første fløjt, lød det fra Kasper Fuhr på valgnatten.

Heller ikke Mogens Nyholm (R) er tilfreds med konstitueringen i Randers Kommune.

-  Men vi er i byrådet med samme styrke. Det er det vigtigste, sagde Mogens Nyholm til TV2 ØSTJYLLAND, da resultatet var klart.

Han havde selv borgmesterdrømme inden valget, men det blev så ikke i denne omgang.

- Jeg er lidt ærgerlig over det. Et mindre parti ville i en overgangsperiode kunne få et bedre samarbejde i byrådet. Jeg er bange for, at vi får en fortsættelse af det, vi har set de seneste fire år, hvor socialdemokratiet og Venstre går hånd i hånd. Nu står der så bare A i panden på borgmesteren. Jeg er bange for, at det igen bliver magtfuldkommenhed som vi på visse stræk har set de seneste fire år, siger Mogens Nyholm.

Øverst kan du se et længere interview med Bjarne Overmark om valgets resultat.

Her kan du se Kasper Fuhrs reaktion på valgaftenen.
Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

Aarhus Universitet

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs

Anette Lykke Petri

Politiet inddrages i smitteopsporing

Museum Østjylland

play VIDEO: Kæmpe lager sikrer østjysk historie