Store gyldne håndtryk: Odder har udbetalt over 6 mio. kr.

Knap en kvart milliard danske skattekroner er siden 2014 endt i lommerne på topledelsen i kommunerne. I Østjylland skiller Odder Kommune sig negativt ud

223 mio kroner! Så mange penge er der på blot tre år udbetalt til fyrede direktører og absolutte topchefer i landets kommuner og regioner. Odder Kommune er den i hele Jylland, der har givet flest millioner væk i gyldne håndtryk.

Det viser en aktindsigt, som TV2 har fået. 

Helt præcist har kommunen i perioden fra januar 2014 til 30. september 2017 udbetalt 6,1 mio. kr. i godtgørelse til opsagte chefer og løn i opsigelsesperioden.

Aarhus Kommune har brugt 3,58 mio. kr. på gyldne håndtryk og løn til fyrede chefer i opsigelsesperioden. Skanderborg har brugt 4,38 mio. kr. Og Odder er altså den jyske topscorer med 6,17 mio. kr. 
Aarhus Kommune har brugt 3,58 mio. kr. på gyldne håndtryk og løn til fyrede chefer i opsigelsesperioden. Skanderborg har brugt 4,38 mio. kr. Og Odder er altså den jyske topscorer med 6,17 mio. kr. 

Det beløb svarer til 16 social- og sundhedshjælperes årsløn!

- Den altoverskyggende årsag er, at vi skiftede direktionen ud i efteråret 2014. Vi havde ikke tillid til at den daværende direktion kunne føre kommunen videre. Jeg er glad for at det var et enigt byråd der tog beslutningen, om at direktionen skulle skiftes ud, siger borgmester i Odder, Uffe Jensen (V), om det store beløb.

44 af landets 98 kommuner har slet ikke udbetalt nogen godtgørelser til de kommunale topchefer, men i Odder er der altså udbetalt over seks mio. kr. til fem chefer.

quote Hvis man skifter direktionen ud, så koster det jævnfør en kontrakt. Og det er også i orden - i Odder Kommune går vi også ind for ordentlige arbejdsforhold.

Uffe Jensen, borgmester

- Hvis man skifter direktionen ud, så koster det jævnfør en kontrakt. Den er fast efter den gældende overenskomst. Og det er også i orden - i Odder Kommune går vi også ind for ordentlige arbejdsforhold, siger Uffe Jensen.

Københavns Kommune er topscorer med lidt over 13,5 mio. kr. udbetalt til cheferne.

Sådan gjorde man

Flere eksperter mener, at det er spild af borgernes penge.

- Det burde stoppes. Vi spilder en masse skatteborgerpenge på det her, siger Henning Jørgensen, der er professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet, til TV2.

Anders Drejer, der er professor i økonomi og ledelse på Aalborg Universitet, bakker op:

- Det er ikke bare et par sko, vi snakker om. Hvis man ikke havde de her fratrædelsesgodtgørelser, ville det gøre en kæmpe forskel.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

børnehave

Forældre takker borgmester for særlig besked

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

Liv Thomassen kunne endelig blive konfirmeret, efter covid-19 havde gjort det umuligt i maj måned.

Mange konfirmationer udskydes: Sådan ser det ud i din kommune

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai