Spejderne har taget en tørn: Her er valgplakaterne pist væk

Spejdere i Odder har været på overarbejde. Indtil videre har de samlet omkring 3100 plakater ind

00:48

På selve valgaftenen trak omkring 15 voksne og 25 børn i arbejdstøjet og gik gennem gade og stræder flere steder og begyndte at tage plakaterne ned.

Det er ikke til at se at det for bare to døgn siden var kommunalvalg i Odder Kommune. Så godt som alle valgplakater er nemlig nu blevet pillet ned af ihærdige spejdere.

- Vi begyndte allerede arbejde med at pille plakaterne ned, da valget blev ringet af klokken 20.00 i tirsdags. Så da optællerne gik hjem fra rådhuset, kom de ud til tomme lygtepæle, siger Bjarne S. Eriksen, der er kasserer for spejdergruppen DDS Stærk Odder.

Vi er altid på udkig efter nye måde at tjene penge på, så det her var oplagt.

Bjarne S. Eriksen, kasserer for spejdergruppen DDS Stærk Odder

Spejdergruppen indledte plakatjagten, fordi de op til valget havde fundet ud af, at det var en god måde at tjene penge til deres fælles kasse.

De forskellige partier i Odder Kommune har alle betalt spejderne for at rydde op efter sig. 

3100 plakater er nu pillet ned

På selv valgaftenen trak omkring 15 voksne og 25 børn i arbejdstøjet og gik gennem gade og stræder og fik plakaterne taget ned. 

Læs også Se listen: Her er det nye byråd i Odder

- Vi er altid på udkig efter nye måde at tjene penge på, så det her var oplagt. Udover at vi får penge ud af det, så har vi fået rigtig mange positive kommentarer med på vejen for vores oprydningsarbejde. Det eneste negative, jeg har hørt, er at der var en, der havde irriteret sig over, at vi ikke havde fået alle strips med fra jorden. Men det er altså svært at se, når det er kulsort, og man kun har en pandelampe, siger Bjarne S. Eriksen. 

I spejdernes klubhus i Odder ligger der nu over 3000 valgplakater. 

Indtil videre har spejderne samlet omkring 3100 plakater ned. Hvis der mod forventning skulle være sket en smutter og være hænge nogle valgplakater et sted i Odder Kommune, som spejdergruppen har overset, må man gerne sende en mail på kasserer@odderspejder.dk.