Socialdemokrater om rådmandspost: Vi skal lige lande

Det er endnu uvist, hvem der løber med Socialdemokratiets rådmandspost i Aarhus Kommune

Socialdemokratiet i Aarhus bevarer deres 13 mandater i byrådet, men med navne som Anders Winnerskjold og Louise Lindskrog, er der mange nye medlemmer af den socialdemokratiske gruppe.

Camilla Fabricius hylder især mangfoldigheden hos de socialdemokratiske byrådsmedlemmer efter valget. 

- Jeg er rigtig glad for mig selv og Socialdemokratiet i Aarhus, og så er jeg rigtig stolt på mine kollegaers vegne, siger en glad Camilla Fabricius. 

Camilla Fabricius fik ved valget 2.543 stemmer, hun var dermed den socialdemokrat, der fik tredjeflest stemmer og flere end nuværende rådmand Kristian Würtz.

Men om det resultat betyder, at Camilla Fabricius nu skal overtage Socialdemokratiets rådmandspost, det ville hun ikke svare på.

- Nu er det sådan, at i Socialdemokratiet, der konstituerer vi os selv her bagefter, så samles den nye gruppe, og så finder vi ud af, hvem det er, vi peger på som rådmand, og derefter går de andre ting i gang, for at finde ud af det puslespil, der er, når man er en stor gruppe, hvad det er for nogle poster, vi skal have bygget ud med. Det der er vigtigt for mig at sige, det er, at det også er kompetencer, og det er visioner for Aarhus, samtidig med at det også er vigtigt, at vi får et godt afsæt for at kunne lave endnu mere socialdemokratisk politik.

VIDEO: Kristian Würtz fik 1.770 stemmer ved valget til byrådet.

- Vi skal lige lande

Heller ikke nuværende rådmand for Teknik- og Miljø i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S) vil give sit bud på, hvem der skal være rådmand for Socialdemokratiet.

- Nu har vi lige fået valgt en ny socialdemokratisk gruppe, og vi sætter os ned og diskuterer, hvordan vi skal fordele de ansvarsområder, vi har fået. Vi glæder os fantastisk over det flotte resultat, vi har fået, og det er jo helt fantastisk, at vi kan få en fyr ind som Anders med sådan et stemmetal på en positiv kampagne, så i første omgang, der skal vi lige lande efter afsløringen af valgresultatet, og så sætter vi os ned og diskuterer det, siger Kristian Würtz. 

AARHUS BYRÅD

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Lige nu
Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Danmark får færre Pfizer-vacciner de næste uger

Vaccine

Organisation vil have restaurantbesøg tilladt for særlige grupper allerede om tre uger

Ane Halsboe-Jørgensen

Lønkompensation forlænges: Arbejdsgivere kan igen varsle tvungen ferie

byretten i Aarhus

Anholdt efter brud på corona-restriktioner: To kvinder skal sendes ud af landet