Skuffet borgmester-kandidat: Vi tabte de lange knives nat

Socialdemokratiets Søren Kristensen i Silkeborg tabte kampen om borgmesterposten, da De Radikale og Alternativet gav deres støtte til Venstre

01:04

Til sikkert manges overraskelse blev Steen Vindum (V) borgmester med opbakning fra partier som Alternativet og De Radikale. Dermed stod Søren Kristensen og Socialdemokratiet tilbage med sorteper til stor ærgrelse for borgmesterkandidaten.

Vi tabte de lange knives nat, og det må vi tage til efterretning. Da jeg gik i seng kl. 5 i morges kunne jeg kigge mig selv i spejlet og sige, at vi gjorde, hvad vi kunne.

Søren Kristensen (S)

- Det var ærgerligt. Vi var inde i gode forhandlinger med De Radikale og Alternativet, som de så vælger at afbryde for at gå til blå side og lave et blå/grønt samarbejde, siger Søren Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- De gik og kom ikke tilbage. Jeg må så selv ud og finde ud af, at de har lavet en konstituering. De kunne godt lige være kommet tilbage og sagt det.

Læs også Stor overraskelse: Vindum genvinder borgmesterpost i Silkeborg

Han står derfor med en noget tom følelse her dagen derpå.

- Vi tabte de lange knives nat, og det må vi tage til efterretning. Da jeg gik i seng kl. 5 i morges kunne jeg kigge mig selv i spejlet og sige, at vi gjorde, hvad vi kunne, siger Søren Kristensen.

Ny grønnere profil i Silkeborg

De Radikale Venstre og Alternativet stod altså med de afgørende mandater og kunne have peget på Søren Christensen. Men valgte i stedet at bruge deres mandater på at få Steen Vindum som borgmester.

- Der var ikke et klart resultat, og De Radikale og Alternativet var så tungen på vægtskålen. De kom til mig og sagde, at jeg skulle få det her til at lande og skulle stå i spidsen for kommunen fremadrettet, siger Steen Vindum til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg kunne se tre af mine vigtigste mærkesager blive gennemført i den konstellation.

Johan Brødsgaard (R)

Nu er der så lagt op til en langt grønnere profil i Silkeborg Kommune fremover.

- Vi er enige om en ambitiøs grøn omstilling, men der er ingen klar aftale om, hvordan vi gør det, siger borgmesteren.

Radikale Venstre har efter sigende fået formandsposten i kultur,- fritids- og idrætsudvalget, mens Alternativet får formandsposten for et miljø- og klimaudvalg for at pege på Vindum.

- Jeg kunne se tre af mine vigtigste mærkesager blive gennemført i den konstellation, siger Johan Brødsgaard (R) til TV2 ØSTJYLLAND.

02:07

SFeren Hans Okholm er langt fra tilfreds med partiets valg, ligesom aftalen om konstitueringen heller ikke er noget, han er ved at falde bagover af begejstring over. Se interview med ham her. 

Luk video