Silkeborg er den bedste erhvervs-kommune i Østjylland

I Dansk Byggeris nyeste måling indtager Silkeborg Kommune en 6. plads blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner. Det placerer samtidig kommunen som duks i det østjyske.

Dansk Byggeris årlige måling over landets mest erhvervs- og byggevenlige kommuner i 2017 afslører, at Silkeborg indtager en flot 6.plads ud af landets 98 kommuner. En målrettet strategi er hemmeligheden bag, forklarer byens borgmester, Steen Vindum (V).

- Det handler grundlæggende om arbejdspladser. Folk skal ikke tage til eksempelvis Aarhus for at arbejde, men være her i kommunen, siger han og fortsætter.

- Vi har arbejdet for invitere investorer. De får god modtagelse, når de kommer til byen, siger borgmesteren.

Indsatsen er en forbedring på 10 pladser i forhold til 2016 og hele 53 pladser i forhold til 2015.

Kommunen har haft stort fokus på initiativer, der kan hjælpe både iværksættere og etablerede virksomheder med at vokse endnu hurtigere.

Slipper for ejendomsskat

Dansk Byggeri hæfter sig særligt ved Silkeborg Kommunes indsats på udbudspolitik, som i sin enkelthed betyder, at kommunen løbende har haft dialog med virksomheder. Det har og skal skabe  gennemsigtighed og gode vilkår under udbud af opgaver.

Silkeborgborgmesteren er stolt af topplaceringen som erhvervsvenblig kommune.
Silkeborgborgmesteren er stolt af topplaceringen som erhvervsvenblig kommune.

Men det har også været vigtigt for Dansk Byggeri at nævne Silkeborg Kommunes afskaffelse af dækningsafgiften i kommunen. Virksomheder slipper dermed for at betale en ejendomsskat, som Danmark kan pålægge private forretningsejendomme.

quote Vi har arbejdet for invitere investorer. De får god modtagelse, når de kommer til byen.

Steen Vindum (V), borgmester

- Vi ønsker at sikre lige vilkår for alle og gøre det lettere for virksomheder at komme til Silkeborg. Det er den vej, mange kommuner går. Vi valgte at fjerne afgiften med det samme modsat andre kommuner, siger Steen Vindum.

Til sammenligning ligger mange af de østjyske nabokommuner langt nede på listen over erhvervsvenlige kommuner. Eksempelvis indtager Horsens en øjeblikkelig plads som nummer 23, Aarhus er tyve pladser længere ned som nummer 43, mens Skanderborg ligger ligge under på en plads som nummer 44.

- Det er ikke kun et vigtigt tema for min valgkamp. Men det har været vigtigt de seneste fire år i min tid som borgmester, siger Steen Vindum.

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Sommer restriktioner

Hvad betyder ny vaccineplan for vores sommer? Her er tre eksperters bud

Skærmbillede 2021-03-05 kl. 23.33.32

play Mor kritiserer forhold for fødende: - Det er en falliterklæring

Solskin hav blå himmel

play Tør og kølig lørdag - det vil føles som frostvejr

Lys over Svostrup Web Still

play Se video: Svostrup Kro lyser op for at mindes oversvømmelser

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op