SAS afslører nye ruter fra Aarhus: Se hvor du kan flyve hen

Aarhus Lufthavn får tilført 300.000 sæder fra flyselskabet SAS, der vil satse stort på områdets udvikling

SAS har torsdag formiddag offentliggjort et nyt program for flyvninger fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

Flyselskabets investering skaber mulighed for cirka 3.000 nye flyafgange, flere end 300.000 nye sæder sat til salg og omkring 200.000 nye passagerer i lufthavnen. 

Investeringen sker efter en større undersøgelse af markedet, og flyselskabet er nu blevet overbevist om at satse på flere afgange fra den jyske lufthavn. Ruterne vil både tiltale erhvervslivet og ferierejsende, håber SAS.

Konkret etablerer SAS fem nye internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca og den krotatiske by Split. Selskabet satser desuden stort på flyvninger mellem Aarhus og København. 

- Vi laver en mindre luftbro mellem Danmarks to største byer. Der vil fremover være 20 daglige afgange mellem Aarhus og København. 10 i hver retning, siger koncerndirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen. 

Satser trecifret millionbeløb

Aarhus Lufthavn har lavet en undersøgelse i det østjyske erhvervsliv og det er blandt andet resultaterne af denne undersøgelse, der gør at SAS satser et trecifret millionbeløb i Aarhus Lufthavn. 

Aarhus' og Syddjurs' borgmestre deltog i pressemødet sammen med Aarhus Lufthavns bestyrelsesformand og koncerdirektøren fra SAS.
Aarhus' og Syddjurs' borgmestre deltog i pressemødet sammen med Aarhus Lufthavns bestyrelsesformand og koncerdirektøren fra SAS.

- Erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København.Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger, siger bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn Torben Boldsen. 

På kortet ses samtlige SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn. De tykke streger er de nyetablerede ruter.
På kortet ses samtlige SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn. De tykke streger er de nyetablerede ruter.

En stor dag for to kommuner

Borgmestrene i Aarhus og Syddjurs kommuner var i dag jublende glade over SAS’ investering.

- Det er en rigtig god dag for Aarhus Lufthavn. Med det her har vi taget et meget stort spring fremad, når det handler om at skabe de ruter, som erhvervslivet har efterspurgt. siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S).

Aarhus’ borgmester understreger, at det er vigtigt at koble kommunens turisme-strategi op på det rutenet, som Aarhus Lufthavn nu kan præsentere.

quote Det er en stor dag for Østjylland og i særdeleshed en stor dag for Syddjurs, hvor lufthaven har sin adresse. Når der kommer mere aktivitet her, så kommer der automatisk flere arbejdspladser.

Claus Wistoft (V), borgmester, Syddjurs Kommune

Til kritikere af placeringen af lufthavnen lyder der en klar udmelding fra borgmesteren.

- Den diskussion har vi haft. Det kan ikke lade sig gøre, så nu udvikler vi på den lufthavn, som vi nu engang har. Det her skulle gerne blive en bragende succes, som vi håber at kunne høste frugterne af i fremtiden, siger Jacob Bundsgaard. 

Mens Aarhus’ borgmester fokuserer på, hvordan man i Aarhus Kommune kan udnytte de nye ruter indenfor turismen, ser Syddjurs’ borgmester Claus Wistoft(V) på SAS’ investering som en mulighed for flere arbejdspladser.

- Det er en stor dag for Østjylland og i særdeleshed en stor dag for Syddjurs, hvor lufthaven har sin adresse. Når der kommer mere aktivitet her, så kommer der automatisk flere arbejdspladser, men der er også afledte effekter som f.eks. håndværkere og alle mulige andre, der skal servicere lufthavnen, siger borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft. 

Samme priser som fra København

SAS’ koncerndirektør lagde i pressemødet vægt på at Aarhus og oplandet er i en stærk udvikling, som man vil satse voldsomt. SAS tilfører årligt 300.000 sæder til afgangene i Aarhus Lufthavn. 

Priserne fra flyvninger fra Aarhus vil fremover være de samme som fra Københavns Lufthavn. 

- Vi ved godt, at vi skal være meget konkurrencedygtige på priser, og det vil vi give vores kunder her i Aarhus, siger Lars Sandahl Jørgensen.

Satsningen betyder, at der vil blive brug for yderligere 50 ansatte i lufthavnen, ligesom turismen i Østjylland også ventes at få et løft.

quote Det er væsentlige nye produkter, vi kommer på markedet med.

Lars Sandal Jørgensen, koncerndirektør, SAS

Koncerndirektøren kunne på pressemødet berette om, at flyselskabet tager helt nye fly i brug på afgangene.

- Det er væsentlige nye produkter, vi kommer på markedet med, siger Lars Sandahl Jørgensen.

Ud over at kunne udfylde et hul i markedet i Aarhus tror SAS også, at initiativet vil øge trafikken i hele selskabets rutenet.

TV2 ØSTJYLLAND sendte live fra SAS-pressemødet i Aarhus Lufthavn. Se det her:

Kommende SAS-flyvninger fra Aarhus Lufthavn

 

blå blink politi politibil patrulje

73-årig var efterlyst: Nu er han dukket op i Hamborg

20210302-130046-L-1920x1280we

Flertal åbner for de store elever kommer i skole som det næste

thumbnail_20210302133659_IMG_1287 (1)

29-årig skabte kaos med vandpistol - nu kommer politiet med en løftet pegefinger

2d2a249e-7f1c-4f48-ab8c-19b00de78032

Harald Nyborg advarer mod gamle affugtere, der kan bryde i brand

20210121-172854-L-1920x1280we

Den nye og mere skånsomme næsetest er ankommet - her kan du snart blive testet

20200423-152111-7-1920x1311we

play Endnu en solskinsdag forude - men snart venter køligere temperaturer