Samsø-spidskandidat efter nederlag: Selvfølgelig er jeg skuffet

Per Urban Olsen er tilfreds med valget for de Konservative på Samsø, selvom han havde håbet på mere

00:38

2.508 vælgere har tirsdag sat deres kryds på Samsø, og med 41,3 procent af stemmerne til Socialdemokratiet, står det tirsdag aften klart, at det bliver en sejr til den siddende borgmester Marcel Meijer (S), der beholder borgmesterkæden fire år endnu.

En af udfordrende til den position var den konservative Per Urban Olsen. Han er, trods skuffelsen over ikke at få borgmester posten, tilfreds med, at De Konservative holder på deres to mandater.

Læs også Marcel Meijer får fantastisk valg og ligner en Samsø-borgmester

- Jeg er tilfreds med, at de Konservative holdte skansen, jeg havde selvfølgelig håbet på mere, men altså man skal ikke stille op i kommunalpolitik, hvis man ikke kan holde til det. Selvfølgelig er jeg skuffet, jeg havde gået efter mere, men ved du hvad, det er jo det, og så lever vi også i morgen, siger Per Urban Olsen (K). 

Selvfølgelig er jeg skuffet, jeg havde gået efter mere, men ved du hvad, det er jo det, og så lever vi også i morgen.

Per Urban Olsen (K)

Per Urban Olsen var en de kandidater, der i løbet af valgkampen meldte ud, at han ville gå benhårdt efter borgmesterposten.

- Det skal man gøre, ellers så skal man jo ikke gøre det her. Jeg kan ikke gøre noget halvt, jeg gør det helt, og hvis man ikke gør en fuld indsats, så fortjener man ikke det her, og kan man ikke holde til ikke at opnå det fulde resultat, så skal man lade være med det her, og ved du hvad, jeg har jo en god tilværelse, det har jeg også i morgen, og jeg har et spændende arbejde foran mig i kommunalbestyrelsen. Der sker en masse spændende ting de næste fire år også, siger Per Urban Olsen. 

 

Venstre gik tilbage

Venstre må konstatere, at de i de næste fire år kommer til at stå svagere på Samsø. Med 26,3 procent af stemmerne kommer de fremadrettet kun til at have tre mandater.

- Det er jo lidt ærgerligt, når man er Venstre-mand, at vi er gået et mandat tilbage, så det er jeg selvfølgelig ked af, men jeg vil gerne sige tak for den opbakning, vi har fået, vi har trods alt haft et fornuftigt valg, siger Henrik Kjær (V).

Læs også Borgerlig strid om borgmester-post: - Det er mig – Nej, mig

En færgeforbindelse mellem Samsø og Aarhus har været en af de mest debatterede emner ved kommunalvalget på Samsø. Og netop den debat, tror Henrik Kjær, har kostet partiet ved dette valg.  

- Det ved jeg ikke, der må jo være nogen, der vil have den her færge, og det er ikke det, vi er gået til valg på. Det er ikke det, vi ser som Samsøs redning, siger Henrik Kjær. 

00:51 Luk video