Samsø-resultat bringer ildsjæle tættere på færgedrøm

På Samsø får planerne om en forbindelse til Aarhus medvind, mener talspersonen for Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen

02:06

Drømmen om en hurtig færge til Samsø har været en varm kartoffel i valgkampen på Samsø. Og mange af de samsinger – og ikke mindst fritidssamsinger, der arbejder for at få en fast forbindelse til Aarhus er nu en tand mere optimistiske, ifølge talspersonen for Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen.

- Det var en overbevisende valgsejr til nogle partier, som ser vigtigheden af en rute til Aarhus. Vi har i hvert fald rigtig svært ved at skjule vores begejstring efter valgresultatet i går aftes, siger Tina Kjær fra Foreningen for Samsø-Aarhus Forbindelsen.

Læs også Aftale klar på Samsø: SF får udvalgspost

På Samsø gik Socialdemokratiet to mandater frem, og har efter nytår fem mandater i kommunalbestyrelsen. Sammen med SF har de et flertal – nemlig seks ud af elleve mandater. Marcel Meijer (S) bliver borgmester, og var varm fortaler for at bevare hurtigfærgen Issehoved.

Håb om færgeforbindelse

Tirsdagens valgresultat giver derfor mere håb om en færgeforbindelse. 

- Vi håber, det er en garanti for, at vi får en færge. Man kan sige i politik er intet helt garanteret. De partier, der gik med en stor valgsejr i går, har jo arbejdet for en direkte rute til Aarhus, de har talt meget positivt om det i hele valgkampen. Jeg er meget positiv, siger Tina Kjær.

Læs også Samsø-spidskandidat efter nederlag: Selvfølgelig er jeg skuffet

Flere samsinger har været lidt trætte af debatten om hurtigfærgen, fordi den har stjålet fokus for andre områder i valgkampen.

- Den her direkte forbindelse, det er, det er en sag, der er meget større end sig selv. Det handler jo ikke om møtrikker eller skibsmotorer, men om hvad en direkte forbindelse kan gøre for Samsø. Også i forhold til børn og unge liv, iværksættere, udvikling og vækst generelt, siger Tina Kjær.