Samsø-politiker valgt ind i byrådet med 20 stemmer

Stefan Hafstein Wolffbrandt (S) behøvede blot 20 stemmer for at blive valgt ind i kommunalpolitik på Samsø.

Stefan Hafstein Wolffbrandt kan blandt andet takke den populære S-borgmester i Samsø Kommune, Marcel Meijer, for, at de 20 stemmer var tilstrækkeligt.

For en række af landets politikere har det været nok med særdeles få stemmer for at blive valgt ind i en kommunalbestyrelse.

Læs også SE LISTEN: Sådan ser det nye byråd ud i din kommune

Og fælles for de ti politikere, der er valgt ind med færrest stemmer, er, at de alle kommer fra landets ø-kommuner. Det viser Ritzaus opgørelse over de politikere, der ved kommunalvalget blev valgt ind med færrest stemmer.

Stefan Hafstein Wolffbrandt, der hentede 20 stemmer på Samsø, er den politiker, der er valgt til en kommunalbestyrelse med færrest stemmer. 

Han kan blandt andet takke den populære S-borgmester i Samsø Kommune, Marcel Meijer, for, at de 20 stemmer var tilstrækkeligt.

Læs også Samsø-resultat bringer ildsjæle tættere på færgedrøm

Marcel Meijer fik knap hver tredje stemme i kommunen, og hans parti løb samlet set med 41,3 procent af stemmerne. Det var nok til at sikre fem mandater, og Stefan Hafsten Wolffbrandt tager sig altså af det femte.

Valgt ind med få stemmer

I Langeland Kommune blev der også plads til en række politikere med få personlige stemmer. De tre SF'ere Gert Schmidt, Erik Jørgensen og Tonny Gjersen er således valgt ind med henholdsvis 22, 23 og 25 stemmer.

På Langeland fik borgmester Tonni Hansen (SF) mere end hver fjerde stemme. SF sikrede sig seks mandater med 32,9 procent af stemmerne. 

To Venstre-politikere fra Læsø er også blevet valgt ind med få stemmer. Det drejer sig om Jette Strøm og Jens Morten Hansen med 26 og 28 stemmer.

Læs også Borgmester fik 30 pct. af stemmerne: Er stadig ikke dansker

På Læsø fik Venstre 37,1 procent af stemmerne, hvilket gav seks mandater. 

Det var dog yderst bemærkelsesværdigt, at den populære borgmester Tobias Birch Johansen (V), der fik omkring hver fjerde personlige stemme, ikke formåede at holde fast i sin borgmesterpost på Læsø.

Den gik i stedet til Dansk Folkepartis Karsten Nielsen.