Sahra fra Somalia vil være bydelsmor: Jeg vil hjælpe andre

Sprogcentret i Skanderborg var i dag samlingspunkt for nogle, der ville lære om bydelsmødre

01:17

Det er ikke alle udlændinge, der er flyttet til Danmark, der er klar over, hvad et kommunalvalg er for en størrelse. Mange af dem er heller ikke klar over, at de i mange tilfælde rent faktisk godt må stemme til kommunalvalget.

Derfor var flere i dag samlet på sprogcentret i Skanderborg, hvor der skal ’uddannes’ kommende ’bydelsmødre’. 

Læs også Byrådets beslutning vil ikke betyde kortere skoledage

Bydelsmødre er en person, der hjælper kvinder af anden etnisk herkomst end dansk i deres lokalområde med at skabe sig et godt liv i kommunen og forstå de ting, der sker i kommunen. En af dem, der vil være bydelsmor, er Sahra Mose, der kommer fra Somalia og nu bor i Galten.

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Skanderborg Kommune tirsdag d. 14. november her.

- Jeg kommer fra Somalia, og jeg har været her i to år. Jeg vil gerne hjælpe andre, der har problemer, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Landsby mangler mobildækning: Kan ikke engang ringe 112

I dag blev kvinderne informeret om, hvad kommunalvalg og regionsrådsvalg er for nogle størrelser.

Marta Kwietniewska-Svarth kommer fra Polen, men er dansk gift, og hun har boet i Skanderborg i et år og fire måneder. Hun vil også være bydelsmor. 

Læs også Kandidats navn blev til ”Hitlers” efter avisbrøler

- Jeg synes, det er så spændende, og det er en god mulighed for at finde ud af mange ting, når man er ny i landet. Mange ved ikke, at de har ret til at stemme, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

De to kommende bydelsmødre er der på frivillig basis, og deres fornemmeste opgave er at hjælpe især kvinder, der føler sig isolerede i deres hverdag.

Du kan se mere i videoen øverst i artiklen. 

01:52

Se højdepunkter fra Skanderborg i Uge 44 forud for kommunalvalget. 

Luk video