Regionen investerer i bedre forhold til hjerneskaderamte

Regionsrådet har netop godkendt et forslag om at investere 28,3 millioner kroner i nye fysiske rammer på botilbuddet Tagdækkervej i Hammel

Politikerne i Region Midtjylland har besluttet at investere 28,3 millioner kroner i botilbuddet Tagdækkervej i Hammel, der er en del af Specialområdet Hjerneskade. Det betyder flere døgnpladser, nye faciliteter og flere arbejdspladser.

Helt konkret betyder det, at man bygger en ny bygning, som forbindes med den nuværende, hvor der blandt andet skal være tidssvarende træningsfaciliteter, fysioterapi, samtalerum, kontorer og mødelokaler. 

- Jeg er meget glad for aftalen, og det er en stor cadeau til medarbejderne på Tagdækkervej, som virkelig har gjort et godt stykke arbejde, hvilket er en af grundene til, at vi nu kan udvide, siger Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for det rådgivende udvalg for psykiatriområdet og det specialiserede socialområde i Region Midtjylland, til TV2 ØSTJYLLAND.

Tagdækkervej udvides fra seks til ti døgnpladser. Det er regionen, der driver rehabiliteringstilbuddet og 'sælger' pladserne til kommunerne både i Region Midtjylland og resten af landet.

Udvidelse skaber arbejdspladser

Henrik Gottlieb Hansen forklarer, at grunden til man har valgt at udvide skyldes, at der er stor efterspørgsel kommunerne til de specialiserede pladser, som rehabiliteringstilbuddet på Tagdækkervej i Hammel kan tilbyde voksne med erhvervet hjerneskade og/eller fysiske funktionsnedsættelser.

- Det er yderst positivt, at regionen og kommunerne går sammen på et område, hvor samarbejde er med til at sikre det absolut bedste for borgerne. Udbygningen vil betyde, at vi både fagligt og økonomisk får et langt bedre tilbud på Tagdækkervej, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Med udvidelsen bygningerne følger også en udvidelse af personalegruppen. 

- Det skaber også arbejdspladser. Vi regner med, at det skaber cirka 15 fuldtidsstillinger og derudover et antal vikarer, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Nu går arbejdet i gang med projektering af projektet, som så ventes at stå færdigt ved udgangen af 2019.

Udvidelsen af Tagdækkervej har ifølge Henrik Gottlieb Hansen ingen forbindelse til de nedskæringer, der for nyligt har ramt Hammel Neurocenter, som er specialister i hjerneskader.

Nedskæringerne medførte nedlæggelse af sengepladser samt afskedigelse af 24 medarbejdere på grund af, at stedet har modtaget langt færre patienthenvisninger fra Region Nordjylland og Region Syddanmark end tidligere.

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost

Smukfest 2019

Brancher skriger på et coronapas: - Mine fødder bløder nærmest af at trippe så meget

020321 Genåbning REAX ILVA ATT 19.30 Still

Genåbningskrav vækker frustration hos store butikker: - Det giver ingen mening

20200921-122008-L-1920x1280we

Tæt tåge over Østjylland: - Kør forsigtigt

Dorthe Brauner Jensen

play Dyreven om heste i Mols Bjerge: - Det er enormt kritisabelt