Randers: Konservative i valgforbund med ny liste

Konservative i Randers indgår i valgforbund med den nye liste Fusion Randers

Konservative og Fusion Randers er gået i valgforbund sammen forud for kommunalvalget i november. Det skriver partierne i en pressemeddelelse.

Det betyder, at alle de stemmer, partierne får, ender i den samme pulje. Hvis ét af partierne ikke skulle blive stemt ind, ryger stemmerne til de andre partier. På den måde minimerer man stemmespild.

- Ved ethvert valg er der altid nogle overskydende stemmer fra hvert parti eller liste. Med vort valgforbund sikrer vi, os at stemmer forbliver i borgerlig lejr og på kandidater, der vil lytte til borgerne og det brede samarbejde, siger Bo Vestergaard Hansen, formand for Konservative i Randers, i pressemeddelelsen.

Vil søge kompromis

De to partier kalder valgforbundet for "ærligt" og "kompromissøgende".

- Gennem de samtaler, der har været afholdt mellem partner, er det blevet tydeligt, at vi søger samme mål. Begge parter går ind i kommunalvalgkampen med forudsætningen for at lave kompromissøgende samarbejde, siger De Konservatives borgmesterkandidat, Daniel Madié.

Daniel Madié er i øjeblikket det eneste konservative medlem af byrådet i Randers. Fusion Randers er en ny liste, der så dagens lys i august, og som består af kandidater med en borgerlig baggrund.

- Det er afgørende for alt samarbejde, at det baserer sig på ærlighed og tillid, og derfor finder både Konservative i Randers og Fusion Randers, at det er naturligt at tilbyde det valgtekniske forbund til vælgerne. Det betyder samtidig, at valgforbundet ikke indeholder egentlig politikk. Men vigtigst af alt så er der ingen aftaler vedrørende poster eller anden handel på vælgernes vegne, inden vælgerne har talt, siger Morten Munk Andresen, kandidat for Fusion Randers.

Der er kommunalvalg tirsdag den 21. november.

VIDEO: Fem unge politikere i Randers har aflagt en musketered. De har lovet hinanden, at de altid vil opføre sig ordentligt og respektfuldt overfor hinanden. Se mere i dette tv-indslag fra 21. september i år.
DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier