Politikere i strid om bro i Hadsten

I Favrskov er der opstået stridigheder om, hvorvidt en trafikeret bro skal hæves, så der kan blive plads til de nye, elektriske tog, der i fremtiden skal køre under broen

I forbindelse med elektrificeringen af jernbanen har BaneDanmark lagt op til at hæve en trafikeret bro på Skanderborgvej i Hadsten med 80 centimeter.

Og det tager Venstre nu med ind i valgkampen.

Venstres Anders G. Christensen, der er byrådsmedlem i Favrskov Kommune og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, mener ikke, at borgmester Nils Borring (S) har gjort nok for at undgå, at broen ved Skanderborgvej skal ombygges - borgmesteren afviser kritikken.

- Nu er jeg politiker, og jeg kan høre, at Nils Borring er blevet administrator. Jeg arbejder for borgerne i Favrskov og borgerne i Hadsten, siger Anders G. Christensen, der frygter, hvad ombygningen kan få af betydning for handelslivet i Hadsten, da trafikanterne i ombygningsperioden måske vil køre uden om byen. 

En frygt, som Hans Peder Hansen, formand Hadsten Handel, også har.

- Vi kan frygte, at folk vil køre udenom byen, og det vil virkelig være ødelæggende for det liv, vi har i byen, siger han.

Borgmester: Jeg har gjort som aftalt

Da TV2 ØSTJYLLAND forlagde sagen for Nils Borring i dag, onsdag, fortalte han, at kritikken kommer bag på ham, fordi sagen allerede har været behandlet i Teknik- og Miljøudvalg, hvor Venstre er repræsenteret ved Anders G. Christensen og i øvrigt sidder på formandsposten i form af Kurt Andreassen.

Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune 
Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune 

Senere i dag, da vi mødte borgmesteren til et interview, havde han nået at tage kontakt til sine partifæller på Christiansborg, transportordfører Rasmus Prehn og Daniel Toft Jakobsen.

Er det en indrømmelse af, at du tidligere har været for svag i sagen om broen?

- Nej, jeg har gjort akkurat det, vi har aftalt i byrådet, som Teknik- og Miljøudvalget har sagt, og som byrådet har sagt: Nemlig, at vi skal tage et møde med BaneDanmark. At jeg tager kontakt til dem nu, fordi at sagen nu kører, og fordi der åbenbart er nogle, der mener, at det deres egne folk ikke har kunne præstere, det skal jeg så lige pludselig præstere, siger Nils Borring.

Ifølge borgmesteren vil Rasmus Prehn rejse sagen om broen overfor transportminister Ole Birk Olesen.

TV2 ØSTJYLLAND har onsdag været i kontakt med BaneDanmark, og herfra lyder det, at det endnu ikke er afgjort præcis hvor lang tid, de to veje ved Hadsten skal være afspærret, da man først nu skal i gang med detailplanlægningen. Desuden oplyser BaneDanmark, at anlægsarbejdet først er planlagt til at begynde i løbet af 2021.

Øverst på siden kan du se video om sagen.

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte