Politiker modtog bombetrussel: Det er meget ubehageligt

Byrådspolitiker Jarl Gorridsen (V) modtog i april en dødstrussel på Facebook

- Helt konkret fik jeg faktisk en dødstrussel på Facebook i en kommentartråd, jeg deltog i. Det handlede om, at nogen ville sende mig en brevbombe for at komme af med mig, fortæller Jarl Gorridsen, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var en politisk debat på Facebook, der mundede ud i en bombetrussel til byrådspolitikeren, der blandt andet står i spidsen for kommunens miljøpolitik.

- Vedkommende skriver noget om, at jeg er et ondt menneske, som vil naturen det dårligt, og det var bedre, hvis man kom af med mig. Og at man måske kunne sende mig en bombe i et brev, og så var det slut med mig, siger Jarl Gorridsen.

Frygter at møde dem 

Efter truslen er der flere, der følger trop og skriver kommentarer som for eksempel: "Ja, det er rigtigt" eller "Ja, det kunne man gøre", fortæller Jarl Gorridsen.

quote Det handlede om, at nogen ville sende mig en brevbombe for at komme af med mig.

Jarl Gorridsen (V), byrådsmedlem

- Så tænker jeg alligevel, hvad nu hvis de mennesker mødte mig, eller hvis jeg skulle tale et sted, og de var der? Gad vide, hvad de så ville gøre? Ville de slå mig i ansigtet eller ridse min bil? Det er meget ubehageligt, siger Jarl Gorridsen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Jarl Gorridsen fortæller, at han er udsat for en del hadske kommentarer på Facebook, og at han med tiden er blevet mere hårdfør og lader meget passere. Alligevel er det ikke alt, han kan lade passere uden at føle ubehag.

- Engang imellem stopper jeg op, og så kan jeg mærke, at det er ubehageligt. Så får jeg lige nogle timer, hvor jeg bliver en lille smule ærgerlig indenvendig, fortæller Jarl Gorridsen.

Jarl Gorridsen anmeldte bombetruslen til politet, som har optaget sagen. Siden anmeldelsen har han ikke hørt noget.

Et problem for samfundet

Jarl Gorridsen mener, at det er et problem for samfundet, når landets politikere skal stå på mål for trusler, verbale overfusninger og hadske facebook-kommentarer.

I videoen fortæller Jarl Gorridsen, hvorfor han mener, det er et samfundsmæssigt problem.

- Det er et samfundsmæssigt problem, når vi har for få mennesker, der stiller op til politik, at man som politiker møder sådan noget her. Så kan jeg godt forstå, at man bliver skræmt fortæller Jarl Gorridsen til TV2 ØSTJYLLAND.

UNDERSØGELSE AF TRUSLER MOD POLITIKERE:

Lys over Svostrup Web Still

play Se video: Svostrup Kro lyser op for at mindes oversvømmelser

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op

hest2

Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

Smukfest

liveblog COVID-19 LIVE: Partier vil øge tempo på forhandling om festivalkompensation

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner