Politiker modtog bombetrussel: Det er meget ubehageligt

Byrådspolitiker Jarl Gorridsen (V) modtog i april en dødstrussel på Facebook

00:45

I videoen kan du høre, hvordan truslerne har påvirket byrådspolitikeren.

- Helt konkret fik jeg faktisk en dødstrussel på Facebook i en kommentartråd, jeg deltog i. Det handlede om, at nogen ville sende mig en brevbombe for at komme af med mig, fortæller Jarl Gorridsen, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var en politisk debat på Facebook, der mundede ud i en bombetrussel til byrådspolitikeren, der blandt andet står i spidsen for kommunens miljøpolitik.

Læs også Politikere og deres familier lever med chikane og trusler

- Vedkommende skriver noget om, at jeg er et ondt menneske, som vil naturen det dårligt, og det var bedre, hvis man kom af med mig. Og at man måske kunne sende mig en bombe i et brev, og så var det slut med mig, siger Jarl Gorridsen.

Frygter at møde dem 

Efter truslen er der flere, der følger trop og skriver kommentarer som for eksempel: "Ja, det er rigtigt" eller "Ja, det kunne man gøre", fortæller Jarl Gorridsen.

Det handlede om, at nogen ville sende mig en brevbombe for at komme af med mig.

Jarl Gorridsen (V), byrådsmedlem

- Så tænker jeg alligevel, hvad nu hvis de mennesker mødte mig, eller hvis jeg skulle tale et sted, og de var der? Gad vide, hvad de så ville gøre? Ville de slå mig i ansigtet eller ridse min bil? Det er meget ubehageligt, siger Jarl Gorridsen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Jarl Gorridsen fortæller, at han er udsat for en del hadske kommentarer på Facebook, og at han med tiden er blevet mere hårdfør og lader meget passere. Alligevel er det ikke alt, han kan lade passere uden at føle ubehag.

Læs også Østjyske folketings-politikere rammes af stress

- Engang imellem stopper jeg op, og så kan jeg mærke, at det er ubehageligt. Så får jeg lige nogle timer, hvor jeg bliver en lille smule ærgerlig indenvendig, fortæller Jarl Gorridsen.

Jarl Gorridsen anmeldte bombetruslen til politet, som har optaget sagen. Siden anmeldelsen har han ikke hørt noget.

Et problem for samfundet

Jarl Gorridsen mener, at det er et problem for samfundet, når landets politikere skal stå på mål for trusler, verbale overfusninger og hadske facebook-kommentarer.

00:25

I videoen fortæller Jarl Gorridsen, hvorfor han mener, det er et samfundsmæssigt problem.

Luk video

- Det er et samfundsmæssigt problem, når vi har for få mennesker, der stiller op til politik, at man som politiker møder sådan noget her. Så kan jeg godt forstå, at man bliver skræmt fortæller Jarl Gorridsen til TV2 ØSTJYLLAND.

UNDERSØGELSE AF TRUSLER MOD POLITIKERE:

57 af Østjyllands 258 byrådspolitikere* er i indeværende valgperiode blevet overfuset verbalt af en borger.

42 svarer, at de har prøvet noget, som de oplever som chikane.

6 svarer, at de har oplevet at blive truet med vold.

2 svarer, at de har oplevet at blive truet på livet.

*152 af landsdelens 258 byrådspolitikere har svaret på TV2 ØSTJYLLANDS undersøgelse.

Kilde: TV2 ØSTJYLLAND