Opstemt: Politikere og lokale unge i Brabrand dystede i fodbold

Søndag var der i Globus1 ved Gellerup kamp mellem de lokale unge og de lokale politikere

01:02

Søndag var der kamp mellem lokalpolitikere og lokale i Brabrand. Kampen var arrangeret af TV2 ØSTJYLLAND for at sætte fokus på, at det er vigtigt at gøre sin indflydelse gældende og få stemt på tirsdag – også som ung.

Arrangementet foregik i Globus1, og her kunne de unge se politikerne i øjnene, få svar på spørgsmål eller sætte politikerne på plads – sportsligt.

- Det er faktisk meget spændende. Der er nogle af dem, der er lidt dårlige selvfølgelig. Ellers er der nogle, der gør det fremragende, siger Sakaria Daud, der går på SOSU-skolen og var en af de unge, der deltog i fodboldkampen.

Læs også Mille gav ung pige førstehjælp: Jeg troede at jeg ville gå i panik

- Jeg har tænkt over det. Jeg ved ikke helt præcist, hvilket parti jeg skal stemme på. Det kigger jeg mere på mandag aften. Så jeg er klar til tirsdag morgen, fortæller han.

- Fodbold bringer os sammen

En anden, der var dukket op til kamp søndag, var Ahmed Warsmi.

- Det er rigtig fedt, det er godt at se, at politikerne laver andet end politik og godt kan lide fodbold. Det er det, der bringer os sammen og gør, at vi kommer sammen, selvom vi er uenige inden for politik, siger Ahmed Warsmi, der går på HF. 

Læs også Venstre på jagt efter polske stemmer på Facebook

Han vil dog ikke nå en tur forbi stemmeboksen tirsdag.

 - Jeg føler ikke, at det gør nogen forskel, siger Ahmed Warsmi. 

I alt ti aarhusianske kommunalpolitikere var med i dagens kamp - blandt dem var Gert Bjerregaard fra Venstre og Rabih Azad-Ahmad fra Radikale Venstre.

Arrangementet var en del af TV 2-regionernes kampagne for at øge den demokratiske bevidsthed blandt første- og andengangsvælgere. Se mere på www.opstemt.dk