Omdiskuteret formand har ikke deltaget i halvdelen af møderne

Gangbang-arrangementer og udeblivelse fra udvalgsmøder er årsag til, at Familieudvalget ønsker at afsætte Per Zeidler

OPDATERING: Per Zeidler er torsdag eftermiddag blevet afsat som formand for Familieudvalget i Syddjurs Kommune. Læs mere her.
___

Formanden for familieudvalget i Syddjurs Kommune, Per Zeidler, ønskes afsat af flere andre politikere heriblandt kommunens borgmester, Claus Wistoft (V).

Per Zeidler, som er spidskandidat for Social Liberal Borgerliste, er i dag kommet i centrum, fordi han anklages for at stå bag sexorgier i et forsamlingshus nær Vejle. Det kunne Århus Stiftstidende onsdag aften fortælle.

Det har været et problem for formanden gennem længere tid at passe jobbet, og jeg mener, at det spiller ind i vurderingen af den nuværende sag.

Jesper Yde Knudsen (Enhl.)

Ifølge andre udvalgsmedlemmer er sagen om gangbang-arrangementet dog ikke den eneste årsag til, at udvalget ønsker at få afsat Per Zeidler som formand.

- Det har været et problem for formanden gennem længere tid at passe jobbet, og jeg mener, at det spiller ind i vurderingen af den nuværende sag, siger Jesper Yde Knudsen (Enhl.), der er næstformand i Familieudvalget.

Læs også Hastemøde: Vil have afsat formand efter påstået sag om sexorgie

En opgørelse viser, at Per Zeidler som udvalgsformand har været fraværende til syv ud af 12 udvalgsmøder i 2017. Per Zeidler var sygemeldt i foråret fra den 2. maj til den 15. maj.

Hvis sygeperioden er fratrukket er der seks af 12 udvalgsmøder, han ikke har været til uden videre begrundelse.

Ekstraordinært udvalgsmøde

- En formand skal passe sit arbejde. Der kan man kigge på fravær til udvalgsmøder. Det er en væsentlig ting. Han vil få meget svært ved at fungere som en fornuftig formand, siger Jesper Yde Knudsen.

Borgmesteren i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft, har i dag indkaldt til ekstraordinært udvalgsmøde i Familieudvalget. Mødet finder sted klokken 16.00. På dagsordenen er kun et punkt - om der skal findes en ny formand.

Læs også Nye beskyldninger mod politiker: Har ikke styr på økonomien

Onsdag skrev Århus Stiftstidende, at Per Zeidler angiveligt har bragt to unge kvinder til og fra såkaldte gangbang-arrangementer. Arrangementerne skulle være sket i et forsamlingshus syd for Vejle. Ifølge avisen skete det seneste arrangement onsdag den 8. november.

Østjyllands Politi har overfor TV2 ØSTJYLLAND bekræftet, at to 54-årige mænd i går blev anholdt og sigtet for rufferi i forbindelse med arrangementet. De to mænd er stadig sigtet, men blev løsladt efter endt afhøring. 

01:16

TV2 ØSTJYLLAND spurgte borgerne i Syddjurs Kommune, hvad de mener om, at Per Zeidler kun har været tilstede ved halvdelen af udvalgsmøderne i 2017.

Luk video

Det har ikke været muligt for TV2 ØSTJYLLAND at få bekræftet, om en af de to mænd er Per Zeidler.

Borgere: Forbandet svineri

Hos de borgere i Ebeltoft, som TV2 ØSTJYLLAND har talt med, er der bred enighed om, at det ikke er i orden, at udvalgsformanden har misset halvdelen af møderne. 

Det er noget forbandet svineri, simpelthen. De bliver valgt til et job og får løn for det, så skal de også passe det. 

Jens Nisker, borger, Syddjurs Kommune

- Det er noget forbandet svineri, simpelthen. De bliver valgt til et job og får løn for det, så skal de også passe det. Prøv og forestil dig, hvis du og jeg bare passede vores jobs, når vi havde lyst, og ikke når vi skulle, så ville vi ikke have dem ret længe, siger Jens Nisker fra Ebeltoft. 

Forargelsen er også tydelig hos Gert Vangsø fra Ebeltoft. 

- Det er jo helt hen i vejret, at han får penge for det, siger han med henvisning til, at Per Zeidler i kraft af sin post som formand for Familieudvalget har modtaget en årlig løn på knap 350.000 kroner. 

Tvist med erhvervsdrivende

Det er ikke første gang, at Per Zeidler har gjort sig bemærket som en kontroversiel politiker. I september var han Liberal Alliances spidskandidat i Syddjurs Kommune.

Han trak sig dog som spidskandidat for partiet på grund af en økonomisk tvist med en mekaniker, som Per Zeidler igennem en længere periode har skyldt penge.

Læs også Forsker: Usædvanlig opfordring til politiker i sexsag

I november kunne en lokal anlægsgartner så fortælle, at mekanikeren ikke er den eneste, der har haft et økonomisk udestående med Per Zeidler.

Anlægsgartneren, Jesper Schmidt, ordnede Per Zeidlers have op til en familiefest og sendte en regning på 18.000 kroner i april 2015. Men de penge så han ikke noget til, før sagen var en tur i fogedretten.

TV2 ØSTJYLLAND har uden held forsøgt at få fat på Per Zeidler. Vi følger sagen.

02:37

VIDEO: Her kan du se interview, hvor Per Zeidler svarer på spørgsmål om sammenhængen mellem hans privatøkonomi og hans politiske arbejde.

Luk video