Nyt byråd på plads i Favrskov: Sådan fordeles posterne

Politikerne i Favrskov har fordelt formandsposterne for de politiske udvalg for den kommende byrådsperiode

Her en god uge efter kommunalvalget er politikerne i Favrskov Kommune blevet enige om en bred konstitueringsaftale, som blev underskrevet tirsdag aften.

Aftalen betyder - helt som ventet - at Nils Borring (S) fortsætter som borgmester, mens 1. viceborgmester bliver Flemming Nørgaard (V), mens Lars Storgaard snupper posten som 2. viceborgmester.

Politikerne har besluttet om at oprette et nyt udvalg - Planudvalget - der skal varetage kommunale planopgaver, som tidligere har hørt under Teknik og Miljøudvalget.

Formandsposterne for de politiske udvalg

Borgmester Nils Borring glæder sig over, at det er lykkes at lande en bred konstitueringsaftale.

- Jeg er sikker på, at den brede konstitueringsaftale er et godt udgangspunkt for at fortsætte det gode samarbejde på tværs i byrådet. Med konstitueringsaftalen har jeg store forventninger til de kommende fire år, hvor der skal tages fat på en lang række nye spændende opgaver, siger Nils Borring, der med 6.657 personlige stemmer blev valgets store stemmesluger i Favrskov, i en pressemeddelelse.

Udover formandsposterne for de politiske udvalg er det ifølge aftalen blevet besluttet, at Lone Boye (S) bliver formand for det særlige Børn- og ungeudvalg, Søren Frandsen (F) bliver formand for Favrskov Forsyning A/S, mens Hanne Smedegaard (V) bliver formand for Landsbyrådet.

Endvidere får Bodil Kvistgaard Olsen (Ø) tre poster i henholdsvis Planudvalget, Børne- og Skoleudvalget samt Landsbyrådet. Niels Kallehave (O) får poster i Planudvalget, Teknik- og Miljøudvalget og Favrskov Forsyning A/S.

Den nye konstitueringsaftale blev underskrevet tirsdag aften af borgmesteren og gruppeformændene for Socialdemokratiet (S), Venstre (V), Det Konservative Folkeparti (C), Dansk Folkeparti (O), Enhedslisten (Ø) og Socialistisk Folkeparti (F). 

Det nye byråd i Favrskov Kommune konstituerer sig formelt den 11. december på et møde i byrådssalen i Hammel, inden den nye byrådsperiode træder i kraft fra det nye år.

Sådan ser byrådet ud fra næste år