Nye tal: Politiet rykker langsommere ud i Favrskov

Borgmesteren i Favrskov Kommune vil tage en snak med politidirektøren om responstiden i kommunen

01:29

Flere steder i Østjylland er politiets responstid blevet forbedret. I Skanderborg Kommune er udrykningstiden blevet forbedret med over to minutter, og på Samsø kan man se en forbedring på over 10 minutter. Men der er også steder i Østjylland, hvor tallene er anderledes trist læsning. 

Rigspolitiet har offentliggjort tallene for politiets responstider i første kvartal 2017, og de tal viser nemlig, at responstiden i Favrskov er steget fra 13 minutter og 24 sekunder i 2016 til 14 minutter og 58 sekunder i første kvartal af 2017, altså en stigning på over halvandet minut.

- Tiden er høj, og det er også noget, jeg vil snakke med politidirektøren om, og det er også normalt det forum, vi løser problemerne i, siger Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune.

Sådan er responstiden i Østjylland

Aarhus: 7 minutter og 1 sekund
Favrskov: 14 minutter og 58 sekunder
Horsens: 6 minutter og 34 sekunder
Odder: 15 minutter og 7 sekunder
Randers: 7 minutter og 24 sekunder
Silkeborg: 9 minutter og 17 sekunder
Skanderborg: 9 minutter og 39 sekunder
Syddjurs: 16 minutter og 20 sekunder
Samsø: 5 minutter og 43 sekunder

Kilde: Rigspolitiet

Og det kan være, at der bliver gjort noget ved responstiderne i kommunen. Politiet er i hvert fald ikke afvisende for at kigge på, om der skal sættes flere patruljer ind i visse områder af Østjyllands Politikreds. 

Læs også Motorcyklist fra Horsens dræbt i trafikulykke i Nordjylland

- Vi vil jo rigtig gerne frem så hurtigt som muligt, for at hjælpe de borgere, der har brug for os, så det er et super vigtigt værktøj for os de her responstider, siger politiinspektør ved Østjyllands Politi Jesper Bøjgaard og fortsætter.

- Vi har jo forsøgt at placere vores patrulje der, hvor vi kunne analysere os frem til, at der ville blive størst mulighed for, at de skulle bruges. Det viser sig også, at vi heldigvis har en lav responstid sammenlignet med andre politikredse, men der er nogle steder, hvor vi fremadrettet vil ind og kigge på, om vi har nok patruljer i bestemte tidsrum for at minimere den her responstid. 

Responstiderne er steget i Randers, Norddjurs, Aarhus, Odder og Favrskov.

Responstiderne er faldet i Horsens, Samsø, Silkeborg, Skanderborg og Syddjurs.

Hos kommunen ser man gerne, at der bliver indsat flere landbetjente, som, de mener, giver en god effekt, der hvor de allerede er i kommunen.

- Vi har to i Hammel, og vi har to i Hadsten. Det er rigtig godt, for det giver tryghed for borgerne, at de kan se, at der går politi rundt i gaderne, siger Nils Borring