Nye beskyldninger mod politiker: Har ikke styr på økonomien

En lokal anlægsgartner langer ud efter politikeren Per Zeidler fra Syddjurs og kalder ham en dårlig betaler. Dermed bakker han op om en mekaniker, der også har haft en økonomisk tvist med Per Zeidler

I september var politikeren Per Zeidler stadig Liberal Alliances spidskandidat i Syddjurs Kommune.

Han er et kendt ansigt i kommunen, hvor han først var i byrådet for Venstre og siden var med til at stifte Liberal Alliances lokalforening på Djursland. Derfor kom det som et chok for mange, da han trak sig som spidskandidat for partiet. Det skete på grund af en økonomisk stridighed med en mekaniker, som Per Zeidler igennem en længere periode har skyldt penge. 

Nu fortæller en lokal anlægsgartner, at mekanikeren ikke er den eneste, der har haft et økonomisk udestående med Per Zeidler.

Anlægsgartneren Jesper Schmidt ordnede Per Zeidlers have op til en familiefest en og sendte en regning på godt 18.000 kroner til politikeren i april 2015. Men de penge så han ikke meget til i første omgang. 

Hør hvad folk på gaden i Rønde mener om sagen i videoen her. 

Sagen har været i fogedretten, og i dag afdrager Per Zeidlers familie på regningen. Alligevel vælger anlægsgartneren at stå frem og fortælle historien. 

- Jeg synes, det er meget vigtigt, at dem som står og forvalter kommunens penge, har styr på deres økonomi, inden de begynder at bruge af andres økonomi, siger Jesper Schmidt til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter sin udmeldelse af Liberal Alliance fortalte Per Zeidler, at han rigtig nok havde haft en enkel økonomisk tvist med en mekaniker, men han var uforstående overfor, at det skulle påvirke hans kandidatur for Liberal Alliance.

Derefter lavede han sin egen liste, som han nu stiller op for sammen med sin søn – og det var derfor, at mekanikeren fra Rønde Stjerne Auto reagerede. 

- Han må gerne stille op, men folk skal vide, hvad det er for en person, som stiller op, siger Tor Andersen, der ejer Rønde Stjerne Auto.

Per Zeidler selv mener ikke, at sagerne om hans privatøkonomi har nogen som helst indflydelse på hans politiske virke.

- Det er slet og ret en privatsag, som ikke har nogen som helst indflydelse på den politik, som jeg har været med til at føre. Det kan godt være, at de to her, som I har talt med ikke mener, at jeg bør stille op, og det er jo frit for dem at mene det, men det er også folk, der mener andet, siger Per Zeidler til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Jeg synes, det er meget vigtigt, at dem som står og forvalter kommunens penge, har styr på deres økonomi, inden de begynder at bruge af andres økonomi.

Jesper Schmidt, anlægsgartner som Per Zeidler tidligere har haft gæld til

Hos Liberal Alliance har der længe været stilhed om hele sagen med henvisning til, at sagen var af personlig karakter. Michael Vejlstrup, der er formand for partiets lokalafdeling, forklarer nu, at de er glade for, at Per Zeidler ikke længere er deres spidskandidat til kommunalvalget i Syddjurs.

- Vores kandidater skal som alle andre overholde loven, og har man en fogedretsdom imod sig og man ikke får overholdt, de aftaler man har lavet, så kan man ikke være kandidat for partiet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Se mere i indslaget øverst i artiklen. 

VIDEO: Per Zeidler var onsdag aften gæst på TV2 ØSTJYLLAND i forbindelse med vores tv-udsendelse klokken 19.30. Se hele interviewet her.

 

20210128-214857-L-1920x1280we

Vi vil også bruge mundbind i et vist omfang efter epidemien, siger Brostrøm

s1.jpg

Vejrskifte midt på ugen sender storm og regn til Danmark

img_6113.jpg

Rapport: Det lokale supermarked har omsætningsfremgang med lukkede grænser

Skærmbillede 2021-03-07 kl. 19.21.56

Kira og Anne Margrethe har været isoleret i et år

Lige nu
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Dansk covid-19-vaccine klar til test på mennesker

Mathilde Sjuusk rapper

play VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe