Ny måling: Store tæsk til Venstre i Randers

Ifølge en meningsmåling foretaget for Radio ABC mister Claus Omann Jensen (V) borgmesterposten i Randers

Der er kæmpemæssige valgtæsk på vej til Venstre i Randers Kommune. I hvert fald hvis man skal tro på en ny meningsmåling, der er foretaget af analyseinstituttet Infact for Radio ABC/Din Avis.

Ifølge meningsmålingen står Venstre til at miste fem mandater ud af 11 i kommunen. Venstre fik 32,1 procent af stemmerne ved valget i 2013, men ligger lige nu blot til 18,4 procent. 

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Randers Kommune lørdag den 18. november her.

Lige nu har Venstre godt nok 13 mandater i byrådet, men det skyldes to partihoppere i valgperioden. 

- Det lyder ikke godt, at vi går fem mandater tilbage. Det er jo ærgerligt, men heldigvis er der jo tre uger tilbage ingen valget, siger borgmester Claus Omann Jensen (V) til Radio ABC og Din Avis, oplyser Radio ABC i en pressemeddelelse.

Skulle resultatet også blive virkelighed ved valget den 21. november betyder det, at Randers Kommune skal have en ny borgmester.

Målingen viser også, at både Enhedslisten og Alternativet står til at få et mandat i Randers Byråd – ligesom Liberal Alliance og Nye Borgerlige står til at komme ind med et mandat. 

Socialdemokraterne står til 31,8 procent mod 31,4 procent ved valget i 2013, og det er nok til, at partiet kan gå fra 10 til 11 mandater. Spidskandidat Torben Hansen vil dog ikke glæde sig for tidligt.

- Jeg er da glad for at vælgerne tilsyneladende har tillid til os – men valgkampen er først lige gået i gang, og nu er det vi skal ud og overbevise vælgerne om, at de skal have en ny borgmester, siger han ifølge pressemeddelelsen. 

Meningsmåling

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning