Ny måling: Store tæsk til Venstre i Randers

Ifølge en meningsmåling foretaget for Radio ABC mister Claus Omann Jensen (V) borgmesterposten i Randers

Der er kæmpemæssige valgtæsk på vej til Venstre i Randers Kommune. I hvert fald hvis man skal tro på en ny meningsmåling, der er foretaget af analyseinstituttet Infact for Radio ABC/Din Avis.

Ifølge meningsmålingen står Venstre til at miste fem mandater ud af 11 i kommunen. Venstre fik 32,1 procent af stemmerne ved valget i 2013, men ligger lige nu blot til 18,4 procent. 

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Randers Kommune lørdag den 18. november her.

Lige nu har Venstre godt nok 13 mandater i byrådet, men det skyldes to partihoppere i valgperioden. 

- Det lyder ikke godt, at vi går fem mandater tilbage. Det er jo ærgerligt, men heldigvis er der jo tre uger tilbage ingen valget, siger borgmester Claus Omann Jensen (V) til Radio ABC og Din Avis, oplyser Radio ABC i en pressemeddelelse.

Skulle resultatet også blive virkelighed ved valget den 21. november betyder det, at Randers Kommune skal have en ny borgmester.

Målingen viser også, at både Enhedslisten og Alternativet står til at få et mandat i Randers Byråd – ligesom Liberal Alliance og Nye Borgerlige står til at komme ind med et mandat. 

Socialdemokraterne står til 31,8 procent mod 31,4 procent ved valget i 2013, og det er nok til, at partiet kan gå fra 10 til 11 mandater. Spidskandidat Torben Hansen vil dog ikke glæde sig for tidligt.

- Jeg er da glad for at vælgerne tilsyneladende har tillid til os – men valgkampen er først lige gået i gang, og nu er det vi skal ud og overbevise vælgerne om, at de skal have en ny borgmester, siger han ifølge pressemeddelelsen. 

Meningsmåling

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

Lige nu
sundhedsminister Magnus Heunicke

liveblog COVID-19 LIVE: Heunicke: Danmark er i dialog om at bytte vacciner

AstraZeneca Vaccine

Frivillig vaccination med AstraZeneca mulig - men bøvlet

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Aarhusiansk restaurant laver finte for at omgå regel om bordbestilling

Dagens mest læste