Ny formand til Nationalpark Mols Bjerge udpeget

En landmand fra Djursland er onsdag blevet udvalgt af ministeren til at stå i spidsen for bestyrelsen af Nationalpark Mols Bjerge de næste fire år

Onsdag blev landmand Jørgen Blach fra Ebeltoft, der blandt andet forpagter Rugaard Gods, udvalgt som ny formand for Nationalpark Mols Bjerge.

Han er blevet udpeget til opgaven af regeringen.

- Jørgen Blach har engagement, et stort kendskab til lokalområdet og god føling med de interesser, der er på Mols. Det er præcis de kvaliteter, der er brug for, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Esben Lunde Larsen er overbevist om, at bestyrelsen med Jørgen Blach i spidsen er godt klædt på til at fortsætte arbejdet med at udvikle Nationalpark Mols Bjerge.

Bestyrelsen for nationalparken vil udover formanden bestå af ti medlemmer, som udpeges af miljø- og fødevareministeren efter indstilling fra en række organisationer.

Ser frem til arbejdet

Bestyrelsen er endnu ikke udpeget, men Jørgen Blach ser frem til at lede den og glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

- Jeg er utrolig glad og stolt over udnævnelsen. Jeg går til opgaven med lyst og åbent sind og vil forsøge at yde en indsats til gavn for vores fantastiske nationalpark sammen med alle relevante interessenter her på Mols. Nationalpark Mols Bjerge har stor betydning for området, og det skal den også have på sigt, siger Jørgen Blach.

Formanden og bestyrelsesmedlemmerne udnævnes af ministeren for en periode på fire år.

Nationalparkbestyrelsen etablerer, driver og udvikler nationalparken. Den skal først og fremmest udarbejde en nationalparkplan, der bliver revideret hvert sjette år.

Bestyrelsen er nationalparkens øverste ledelse, og den skal, blandt andet i samarbejde med lokalbefolkningen og organisationer, sørge for, at nationalparkplanen bliver gennemført.

et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu