Ny formand for regionen vil påvirke den nationale sundhedspolitik

Anders Kühnau er ny mand i spidsen for Region Midtjylland fra 1. januar, og han vil blande sig i den nationale sundhedspolitik

Anders Kühnau (S) er ny formand for Region Midtjylland, og ved valget i sidste uge fik han 62.959 personlige stemmer.

Når det nye år begynder, sætter Anders Kühnau (S) sig som ny formand for Region Midtjylland, hvor han tager over efter parti-kollegaen Bent Hansen, som efter 10 på posten har valgte ikke at stille op til det netop overståede valg.

Den 36-årige politiker fra Horsens glæder sig til at skulle sidde for bordenden i Region Midtjylland.

Læs også Endelig er stemmerne optalt: Her er det nye regionsråd

- Det er klart, at det er en stor opgave at skulle være leder, ikke bare for 40 andre regionsrådsmedlemmer, men også for 25.000 ansatte. Jeg vil prøve at finde min egen stil som leder, for jeg tror, at der er brug for, at vi får en meget lyttende leder, men også samtidig en handlekraftig leder, der også kan sætte retningen for, hvor vi skal hen, siger Anders Kühnau, der ved valget i sidste uge fik 62.959 personlige stemmer.

Kühnau vil påvirke Christiansborg

En ting er at spille sammen med de andre politikerne i regionen, noget andet er spille sammen med dem på Christiansborg. 

02:59

VIDEO: Se hele interviewet med Anders Kühnau her.

Luk video

- Det er klart, at der skal jeg bruge min position som regionsrådsformand til også at gå ind på den nationale bane i forhold til sundhedspolitikken eksempelvis og gå ind og sige, at vi har brug for flere penge, siger Anders Kühnau og fortsætter:

- Og der hvor vi har brug for flere penge, det er for eksempel til psykiatrien. Jeg gør det allerede i dag, men det er klart, at som regionrådsformand får man en helt anden platform, hvor man er en af fem regionsrådsformænd og dermed en meget afgørende rolle i forhold til sundhedspolitikken på landsplan, og den skal man virkelig forstå og udnytte. Jeg kender heldigvis rigtig mange politikere på Christiansborg, og jeg har allerede en central placering i Danske Regioner, og det vil jeg selvfølgelig også satse på at få fremover, siger Anders Kühnau.

Anders Kühnau

  • 36 år
  • Bor i Horsens
  • Gift og far til tre børn
  • Blev i 2008 kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet.
  • Har tidligere arbejdet som projektchef for Sundhed og Omsorg i Aarhus kommune og chefforhandler for Danske Regioner
  • Valgt som medlem af regionsrådet i Region Midtjylland for Socialdemokratiet i 2005.
  • Siden 2009 blev han valgt som partiets politiske ordfører i Region Midtjylland.
  • Han har siden 2014 været næstformand i regionsrådsformand.

Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet og komme endnu mere rundt i regionen for at møde borgere og ansatte. 

- Jeg skal gerne være med til at sætte retningen for, hvor vi skal hen, og der skal jeg selvfølgelig bruge den viden og den erfaring, jeg har fra mit regionsrådsarbejde, og de ideer jeg har til hvordan, vi skal udvikle vores region. Det er selvfølgelig forventningen, at jeg har bolden nu og skal få vores politikere til at spille sammen om at skabe et bedre sundhedsvæsen for borgerne og i øvrigt løse de regionale opgave på den bedste måde, og det er det, jeg vil sætte mig i spidsen for, siger Anders Kühnau.

Torsdag aften tager vi her på TV2 ØSTJYLLAND en snak med en anden, der er nyvalgt til at lede her i Østjylland. Det er Torben Hansen (S), ny borgmester i Randers. Det kan du se 19.30 eller her på siden senere.