Ny borgmester vil lave brede aftaler: Alle bliver inviteret på kaffe

Torben Hansen fra Socialdemokratiet i Randers er ny borgmester, og ser dialog og samarbejde som nogle af sine fornemmeste opgaver

03:31

Randers Byråd har gennem årene ikke ligefrem været kendt som et med samarbejde og konstruktiv dialog mellem de uenige politikere. Men det vil den nye borgmester, Torben Hansen (S), lave om på. Og alle skal inviteres med til forhandlinger – også de fire politikere uden for konstitueringsaftalen.

Den nye borgmester bakkes nemlig op af hele 27 mandater inklusiv sit eget ud af de 31 i byrådet. Men uden for står altså stadig folk fra Beboerlisten og Velfærdslisten, der per tradition har været stærkt kritiske over for rigtig mange beslutninger i kommunen.

Første sten på vejen er den brede konstituering, og så skal vi have et arbejdsklima, hvor vi forsøger at strække mod hinanden, så vi kan lave brede aftaler.

Torben Hansen (S)

- Jeg er glad for aftalen og vil mene, at med 27 ud af 31 i konstitueringsaftalen har vi lavet en meget bred aftale. Men alle bliver inviteret til kaffe og til en snak om, hvordan vi i fællesskab kan få et samarbejde, slår Torben Hansen fast over for TV2 ØSTJYLLAND.

Han deler allerede nu sin tid som borgmester ind i to hovedopgaver.

Flere store indsatsområder

- Vi kommer langt med dialog, samtidig med, at der er plads, til vi afprøver politiske synspunkter. Det er den ene del af det. Og den anden del er, at der er nogle store ting, som vi skal sætte en retning på. Det er altså en blanding af politisk retning samt dialog og samarbejde, siger Torben Hansen.

Borgmesteren peger på projektet 'Byen til vandet', ressourcer i folkeskolen og infrastruktur som de områder, hvor der i den kommende tid skal tages vigtige og store beslutninger i Randers Kommune.

Dem håber han så på kan blive taget i en bedre tone og i et fællesskab, man ikke tidligere har været kendt for i det kronjyske byråd.

- Første sten på vejen er den brede konstituering med SF, S, V, DF og De Konservative, og så skal vi have et arbejdsklima, hvor vi forsøger at strække mod hinanden, så vi kan lave brede aftaler, siger Torben Hansen.

Du kan se et længere interview med den nye borgmester øverst i artiklen.