Nabokommuner: Vi misunder Aarhus’ størrelse

Borgmestrene fra Silkeborg og Favrskov misunder Aarhus’ evne til at tiltrække unge studerende og arbejdspladser

Det er vist helt normalt, at både misunde og beundre sin nabo. Sådan var det også onsdag, da borgmestrene fra nabokommunerne Silkeborg, Favrskov og Aarhus mødte hinanden til en debat på tv.

Både Steen Vindum (V) og Nils Borring (S), borgmestre i henholdsvis Silkeborg og Favrskov kommuner, oplever, at en stor del af deres borgere hver dag pendler væk fra kommunen. Og især Steen Vindum er misundelig på det unikke uddannelsesmiljø, der er i Aarhus.

- Jeg afleverer rigtig mange unge mennesker til Aarhus hvert år. Heldigvis er mange af dem gode til at bosætte sig i Silkeborg bagefter. Jeg er en lille smule misundelig på Aarhus og det miljø, de har derude, siger Steen Vindum. 

Selvom beskæftigelsen er høj i de to nabokommuner til Aarhus, så ønsker Silkeborgs borgmester at holde fast på beboerne.

- Jeg har en tredjedel af mine borgere, som pendler ud af min kommune hver dag for at finde et job. Og det kunne jeg godt tænke mig at lave en lille smule om på, siger Steen Vindum.

Misunder størrelsen

Nils Borring ved Favrskov Kommune er lidt misundelig på størrelsen af både Silkeborg og Aarhus kommuner.

- Jo større man er, jo flere tilbud kan man have. På et sådan et område som kultur, der synes jeg både Silkeborg og Aarhus har rigtig meget at byde på. Og det ved jeg, at mine borgere har glæde og gavn af, siger han.

- Både Steen og Nils står i spidsen for nogle kommuner, som, jeg synes, gør det rigtig godt, som også har fået gang i beskæftigelsen, og også er gode bosætningskommune. Der er utrolig mange gode og smukke områder, hvor man bosætter sig i de byer, siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune. 

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard vil gerne have, at skatteborgerne bliver i kommunen i stedet for at slå sig ned andre steder i Østjylland.
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard vil gerne have, at skatteborgerne bliver i kommunen i stedet for at slå sig ned andre steder i Østjylland. Foto: Colourbox

Jacob Bundsgaard erkender også, at han gerne vil have, at skatteborgerne bliver i kommunen.

- Men vi vokser jo også i Aarhus. Men det vigtige for os, er at Østjylland skaber vækst og udvikling, for det kommer os alle sammen til gavn. Så det er positivt, når der sker gode ting, også i de kommuner, der ligger uden om Aarhus, siger Jacob Bundgaard.

- 500 arbejdspladser hos Jakob eller Niels, jamen, det er også potentielle arbejdspladser hos mig. Det skal vi huske at glæde os over. Det er en balance, mellem vi skal kæmpe sammen, og så skal vi også være en lille smule konkurrenter, siger Steen Vindum.

I videoen øverst i artiklen kan du se interviewet med de tre østjyske borgmestre.

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retsagen

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona