Mountainbikere får 1,5 millioner kroner til at bygge nye spor

Skanderborg Kommune har afsat 1,5 millioner kroner til mountain-bikerne, så de kan lave flere spor i naturen

01:22

De 1,5 millioner kroner, som Skanderborg Kommune har afsat, skal gå til, at frivillige lokale mountainbikere kan bygge flere spor.

I Skanderborg vil de gerne have højt til loftet, og de vil være kendt som friluftskommune.

Derfor har byrådet nu afsat 1,5 millioner kroner til mountain-bikerne, så de kan lave flere spor i naturen, hvor den terrængående cykelsport kan dyrkes.

Vi får lavet nogle spor til cyklerne, som er så gode og sjove, at mountainbikerne ikke kan modstå dem

Simon Christensen, formand for Gl. Rye Mountainbike Klub

- Selve terrænet er fantastisk at køre mountainbike i. Det er ikke rigtige bjerge, men det er så tæt på, som vi kommer i Danmark, siger formand for Gl. Rye Mountainbike Klub Simon Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

De 1,5 millioner kroner, som Skanderborg Kommune har afsat, skal gå til at frivillige lokale mountainbikere kan bygge flere spor. Både til glæde for sig selv, men også gerne for at trække cykelglade turister til området.

Læs også Mountainbike: Mange aner ikke, hvordan man kører

- Der er mange, der gerne vil mountainbike. Det er der lige her omkring i området, men det er der også i områderne omkring os og i landene omkring os. Så set fra et turistsynspunkt er det jo fantastisk, siger Marianne Purup, der er turistchef i Visit Skanderborg.

Ingen kan modstå de nye spor

Samtidig kan de nye mountainbikeruter lægges, så trafikken ikke generer andre der færdes i skoven og bruges af dem som elsker at cykle i skoven.

- Her får vi lavet nogle spor til cyklerne, som er så gode og sjove, at de ikke kan modstå dem. Og på den måde kan vi flytte mountainbikerne fra andre steder, hvor de måske ikke passer så godt ind, siger Simon Christensen.

Læs også Mountainbikes hitter

De nye mountaimbike-spor i skovene passer ind i kommunens strategi for turisme.

- Det skal være en del af en hel række af turismeprodukter som udspiller sig under åben himmel, turistchef Marianne Purup.

Se indslag om de nye mountainbikespor ved at klikke på videoen øverst i artiklen. 

00:37

Kom med på mountainbiketur i Søhøjlandet her.

Luk video