Millionstøtte til nyt søbad ved Kulturhuset i Skanderborg

Nyt søbad og kulturtorv på vej i Skanderborg

Skanderborgenserne kan se frem til et helt nyt søbad og plads ved Kulturhuset på Adelgade.

Torsdag er det blevet offentliggjort, at Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 7,5 millioner kroner.

Søbadet bliver ifølge Skanderborg Kommune på 1.900 m2. Det får tre mindre beskyttede svømmebassiner og giver adgang til en større svømmebane ude i selve søen. Søbadet udstyres desuden med udspring fra tre og fem meter vipper placeret ud mod søen. Der kommer også sauna og forbedrede forhold for vinterbaderne.

 - Det er et meget flot bidrag, som Lokale og Anlægsfonden skyder i projektet. Det giver en stærk tro på, at vi også kan få den sidste del af finansieringen på plads. Projektet er helt i tråd med de anbefalinger, som udvalget for Skanderborg midtby tidligere har afleveret til byrådet. Og jeg er sikker på, at Søtorvet bliver et fantastisk aktiv for midtbyen, som vil tiltrække flere mennesker til, og gøre det muligt at få nye oplevelser, siger Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg Kommune.

 

Søbad og kulturtorv

Udover selve søbadet sammenkobles idrætsaktiviteterne omkring det med nye muligheder for udendørs kulturaktiviteter. Det skal derfor kobles sammen med 'Kulturløberen', der bliver navnet på et kulturtorv, som udstyres med en række roterende møbler, der både kan bruges til dagligt ophold og i forbindelse med forskellige arrangementer. Og så er en udvidelse af kulturhuset på 672 m2 også en del af projektet, hvor der ifølge kommunen kommer nye udsigts- og opholdsmuligheder i bygningen.

Ifølge Jørgen Gaarde er finansieringen af selve søbadet på plads, mens man fortsat søger fonde til den anden del af projektet. Byrådet har også støttet projektet med et millionbeløb, og til budgetforhandlingerne, der ventes afsluttet midt i september, bliver det besluttet, om politikerne sender yderligere millioner efter det nye store projekt. I alt koster det samlede projekt 27,6 millioner kroner.

- De nye muligheder, som Søtorvet og Kulturløberen giver, vil i den grad supplere de mange kvaliteter, som Kulturhuset i forvejen har. Vi får et markant og spændende område med rum til både afslapning og oplevelser. Søtorvet skaber nye muligheder for aktiviteter året rundt med både sommer- og vintersvømning og søsport som kajak og kano-sejlads, siger Ebbe Larsen, formand for Kulturhuset Skanderborg, i en pressemeddelelse.

Hvis alt går efter planen, forventes byggeriet at gå i gang næste år. Projektet er tegnet af arkitekterne fra Møller & Grønborg, GPP Arkitekter og ONV Arkitekter i samarbejde med NIRAS Rådgivende Ingeniører.

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

Dagens mest læste