Michael Aastrup: Enormt vigtigt hvad man stemmer til KV

Man skal ikke undervurdere byrådenes betydning, lyder det fra Michael Aastrup (V), der er tidligere borgmester i Randers Kommune

02:05

Her kan du se hele interviewet med Michael Aastrup (V) og Søren Egge Rasmussen (Ø).

Når kommunalvalget melder sin ankomst tirsdag den 21. november, er det langt fra ligegyldigt, hvor man som vælger sætter sit kryds.

Sådan lyder det fra tidligere Randers-borgmester Michael Aastrup, som TV2 ØSTJYLLAND har talt med i forbindelse med åbningen af Folketinget.

- Det er ekstremt vigtigt, hvad man stemmer til kommunalvalget, så derfor skal man også tænke sig rigtig godt om, siger Michael Aastrup (V).

Læs også Morten Østergaard: Arbejder videre på Letbanens næste etape

Han mener ikke, at man skal undervurdere, hvor stor en indflydelse byrådene rent faktisk har.

Det er ekstremt vigtigt, hvad man stemmer til kommunalvalget, så derfor skal man også tænke sig rigtig godt om.

Michael Aarestrup (V)

- Borgmestrene og byrådsmedlemmerne gør et kolossalt stykke arbejde for at udmønte de love, vi vedtager herinde i Folketinget. Vi skal jo ikke glemme, at alle de store planer, vi har, om bedre sundhed, bedre offentlig service og så videre ikke kan udmønte sig uden byrådene, siger han.

Selvom det er mere end et årti siden, at Michael Aastrup forlod borgmesterstolen, så har han ikke glemt de tidligere kolleger, og det arbejde de gør.

Læs også Mette Frederiksen: Alle skal have ordentlig net-forbindelse

- Jeg lytter stadig til dem inde på Laksetorvet og også alle de andre dygtige borgmestre og byrådsmedlemmer, vi har rundt om i Østjylland, siger han. 

Også hos Enhedslisten i Folketinget er man meget opmærksomme på de forstående valg til byrådene og regionsrådet.

Læs også Østjysk MFer: E45 kommer til at fylde meget

- I Enhedslisten er kommunalvalget og regionsrådsvalget første prioritet her i efteråret. Vi lægger vægt på at samarbejde med vores byrådsmedlemmer og kandidaterne i de kommuner, hvor vi endnu ikke er repræsenteret, siger Søren Egge Rasmussen (Ø) til TV2 ØSTJYLLAND. 

Tirsdag var første arbejdsdag efter sommerferien for de 30 folketingsmedlemmer, der er valgt ind i Østjylland.