Mandater til Alternativet: Valgt ind i fire østjyske kommuner

Det lykkedes Alternativet at skaffe ét mandat i fire af de østjyske kommuner. Derudover sikrede de sig en plads i regionsrådet

Alternativet stormet ind i Folketinget for 2,5 år siden. Nu er de også repræsenteret i Region Midtjylland og i fire østjyske kommuner. Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

Det var første gang, Alternativet skulle prøve lykken til kommunal- og regionsrådsvalget, og valgresultaterne viser, at det flere steder er lykkedes dem at få et sæde.

I fire kommuner har Alternativet skaffet sig et mandat, nemlig i Aarhus, Silkeborg, Skanderborg og Syddjurs kommuner.

Derudover vil Alternativet også være at finde i regionsrådet i Region Midtjylland de næste fire år. Og det er man meget tilfredse med i partiet.

01:53

Du kan se hele interviewet med Rasmus Foged Lauritzen (Alt.) her. 

Luk video

- Vi har fået en plads i regionsrådet, og det er vi rigtig glade for. Vi har fået nogle fine aftaler om, hvilke udvalg vi skal være med i, og det glæder vi os rigtig meget til, siger Rasmus Foged Lauritzen fra Alternativet.

Alternativet skal være med i udvalgene for regional udvikling og de nære sundhedstilbud, fortæller Rasmus Foged Lauritzen.

Ønsker store forandringer i Syddjurs

Syddjurs Kommune er en af de fire kommuner, hvor Alternativet har fået nok til stemmer til et enkelt mandat. Mandatet går til Mette Foged, der har fået 356 personlige stemmer.

Læs også Over 20.000 stemmer har talt: Der skal bedre vilkår i psykiatrien

- Det skal vi bruge til at sætte vores aftryk på især den grønne omstilling, og så vil vi gerne arbejde på at få ’de tre bundlinjer’ indført i Syddjurs Kommune, siger Mette Foged (Alt.) og forklarer:

- ’De tre bundlinjer’ er en anden måde at tænke økonomi og regnskab på, hvor man både tænker på, at der selvfølgelig skal være sorte tal på den økonomiske bundlinje, hvor man også kigger på de grønne tal, nemlig hvordan vores beslutninger har betydning for miljøet, og hvad de har af betydning for mennesket, siger hun.

01:01

Du kan høre hele interviewet med Mette Foged (Alt.) her. 

Luk video

Selvom hun kommer til at repræsentere partiet alene i et byråd bestående af 27 medlemmer, så er hun optimistisk, når det gælder muligheden for at få hendes idéer igennem.

- Det håber jeg da, jeg kan i kraft af, at det virker til, at vi har en stærk konstituering lige nu, og at S, SF og Enhedslisten bakker op om, at vi måske skal til at tænke på en lidt anden måde, når vi tænker politik, siger Mette Foged.