Målrettde sundhedstilbud til mænd: Hug brænde og lav bål

Silkeborg Kommune er én af de kommuner, der har sundhedstilbud specifikt målrettet mænd

Foto: Colourbox

Silkeborg Kommune kommer mænd til undsætning. Og der er flere og flere kommuner, der ligesom Silkeborg laver sundhedstilbud kun målrettet mænd. Det viser en undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed.

Tre kommuner har fået tildelt et certifikat af Forum for Mænds Sundhed for deres fokus på mandlig sundhed. De kan dermed kalde sig ”mandecertificerede kommuner”.

Silkeborg er en af de tre kommuner. De andre er Svendborg og Næstved kommuner.

Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Silkeborg Kommune, Elin Sonne, pointerer, at mænd skal have mindre snak og mere handling. 

Læs også Yoga er blevet en del af hverdagen for smede i Randers

- Vi ved, at mænd ikke bryder sig om at sidde lang tid og snakke sammen. Derfor laver vi noget fælles tredje. Det kan være at gå i skoven, hugge brænde og lave bål. Det er noget, der får mænd til at ville deltage i sundhedstilbud, siger Elin Sonne.

Få permanente aktiviteter

I følge undersøgelsen havde 69 procent af de adspurgte kommuner i 2016 ingen eller få permanente sundhedsaktiviteter for mænd. I 2017 er det tal faldet til 57 procent.

Formand for Forum for Mænds Sundhed Svend Aage Madsen mener trods fremgangen, at langt flere kommuner skal tage del i arbejdet for mænds sundhed. 

Læs også Motion på ny måde: Far cykler mens datter jagter Pokémons

- Det er halvdelen af befolkningen, det handler om. Det er alt for ringe, at der er kommuner, der ikke har tilbud rettet mod den halvdel af befolkningen, når man ved, at der er særlige problemstillinger, siger Svend Aage Madsen.

Undersøgelsen kommer i forbindelse med kommunalvalget i november, hvor Forum for Mænds Sundhed håber, at det bliver en del af debatten.