Målrettde sundhedstilbud til mænd: Hug brænde og lav bål

Silkeborg Kommune er én af de kommuner, der har sundhedstilbud specifikt målrettet mænd

Silkeborg Kommune kommer mænd til undsætning. Og der er flere og flere kommuner, der ligesom Silkeborg laver sundhedstilbud kun målrettet mænd. Det viser en undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed.

Tre kommuner har fået tildelt et certifikat af Forum for Mænds Sundhed for deres fokus på mandlig sundhed. De kan dermed kalde sig ”mandecertificerede kommuner”.

Silkeborg er en af de tre kommuner. De andre er Svendborg og Næstved kommuner.

Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Silkeborg Kommune, Elin Sonne, pointerer, at mænd skal have mindre snak og mere handling. 

- Vi ved, at mænd ikke bryder sig om at sidde lang tid og snakke sammen. Derfor laver vi noget fælles tredje. Det kan være at gå i skoven, hugge brænde og lave bål. Det er noget, der får mænd til at ville deltage i sundhedstilbud, siger Elin Sonne.

Få permanente aktiviteter

I følge undersøgelsen havde 69 procent af de adspurgte kommuner i 2016 ingen eller få permanente sundhedsaktiviteter for mænd. I 2017 er det tal faldet til 57 procent.

Formand for Forum for Mænds Sundhed Svend Aage Madsen mener trods fremgangen, at langt flere kommuner skal tage del i arbejdet for mænds sundhed. 

- Det er halvdelen af befolkningen, det handler om. Det er alt for ringe, at der er kommuner, der ikke har tilbud rettet mod den halvdel af befolkningen, når man ved, at der er særlige problemstillinger, siger Svend Aage Madsen.

Undersøgelsen kommer i forbindelse med kommunalvalget i november, hvor Forum for Mænds Sundhed håber, at det bliver en del af debatten.

Daginstitutioner Malling

play Jacob frustreret over placering af ny daginstitution: - Hul i hovedet

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus