Lodtrækning afgjorde kandidaters skæbne i flere kommuner

Både i Syddjurs og i Favrskov skulle der lodtrækning til for at afgøre, hvem der skulle have det sidste mandat hos Venstre

Det var fuldstændig lige mellem kandidaterne Nickals Sixhøj og Torben Therkelsen i Syddjurs.

Normalt er det borgernes stemmer, der afgør, om kandidaterne kommer i byrådet eller ej. Men i Favrskov Kommune var der brug for at tage andre midler i brug.

De to kandidater Inge G. Sørensen og Hanne Smedegaard havde hver fået 280 stemmer til kommunalvalget, og lå derfor helt lige i kampen om det niende Venstre-mandat i Favrskov Kommune.

Det er ikke den sjoveste ting at gøre, men sådan må det være

Spidskandidat for Venstre i Favrskov Kommune, Flemming Nørgaard.

Det betød, at man var nødt til at trække lod mellem de to kandidater, og det blev Venstres spidskandidat Flemming Nørgaard, der stod for lodtrækningen.

- Det har jeg været nødt til at gøre. Det er ikke den sjoveste ting at gøre, men sådan må det være, siger Flemming Nørgaard (V). 

00:55

Flemming Nørgaard måtte trække lod mellem de to kandidater til den sidste plads i byrådet.

Luk video

Lodtrækningen endte med Hanne Smedegaard (V) som vinder. Hun kan nu tage Venstres sidste plads i byrådet.

Også lodtrækning i Syddjurs

Partiet Venstre har for alvor haft gang i lodtrækningen i det østjyske. Også i Syddjurs Kommune måtte man efter stemmelighed lade tilfældighederne afgøre valget. 

Her havde kandidaterne Nicklas Sixhøj og Torben Therkelsen begge fået 154 stemmer til kommunalvalget, og de lå derfor helt lige i kampen om Venstres ottende mandat.

Torben Therkelsen trak det længste strå i den kamp.