Liberal Alliance på ferie midt i budget-forhandlinger

Der knokles med budgettet for Syddjurs Kommune. Imens har Liberal Alliances to byrådsmedlemmer været på ferie. Intet problem, siger gruppeformand Per Zeidler per telefon fra Tyrkiet

Syddjurs' politikere er i slutspurten med budgettet for 2018, og mens der knokles i forhandlingslokalerne og i korridorerne, har Liberal Alliances to medlemmer af byrådet været på ferie.

Mandag var der først forhandlinger, hvor en del sten efter sigende blev ryddet af vejen. Senere på aftenen var der budgetmøde for borgere, hvor partierne sad og tog imod de sidste forslag og kommentarer.

På det tidspunkt var Flemming Hansen (LA) ifølge eget udsagn på vej hjem fra en otte dages ferie på Mallorca, mens Per Zeidler stadig er i Tyrkiet. 

- Jeg spurgte, om jeg kunne deltage nede fra Tyrkiet, og det kunne jeg, og så var jeg med dernedefra i tre kvarter via Facebook, siger Per Zeidler.

Har større indflydelse

Begge partiets medlemmer deltog, da byrådet var til budgetseminar den 14.-15. september, men Syddjurs’ borgmester har ikke siden holdt fysiske forhandlinger med Liberal Alliance.

- Jeg kan bekræfte, at Liberal Alliance var til stede ved budgetseminaret, men ellers har de ikke været til stede ved forhandlingerne, siger Syddjurs’ borgmester, Claus Wistoft (V) og fortsætter:

 - Og helt generelt kan jeg sige, at dem, der er til stede, har større indflydelse end dem, der ikke er til stede. 

 Det stemmer ikke overens med Liberal Alliances opfattelse. Per Zeidler har ifølge ham selv aldrig været med til at forhandle et bedre budget hjem, end det som snart forventes offentligt fremlagt.

 - Jeg har hver dag været i løbende kontakt med enten borgmesteren eller andre partier. Det her er det bedste budget, som jeg nogensinde har været en del af, siger han og uddyber:

- Der er kun det malurt i bægeret, at vores ønske om en skattelettelse på 0,2 procentpoint ikke kommer med i denne omgang, og at vi måske bruger lige en anelse flere penge samlet set, end jeg havde forventet, siger han.

Blev klaret på budgetseminaret

Både Flemming Hansen og Per Zeidler var til budgetseminaret den 14.-15. september, hvor de overordnede rammer for budgettet blev lagt.

- Efter budgetseminaret er det mere finpudsning af budgetforligsteksten, og så er det måske flytning af et par millioner kroner, og de millioner kroner der skal flyttes og frem og tilbage, jamen dem har vi kunnet stå inde for alligevel, siger Per Zeidler. 

Hos Enhedslisten giver byrådsmedlem Jesper Yde Knudsen Liberal Alliance ret i, at budgetseminaret lagde rammerne for budgettet, men han mener dog, at han har været til væsentlige forhandlinger siden hen.

- Der var forhandlinger onsdag i sidste uge inden byrådsmødet, hvor de ikke var der, og de var der heller ikke mandag til forhandlinger, siger han.

 Enhedslisten-manden mener, at møderne har været af væsentlig betydning for det kommende budget, der dog stadig ikke er underskrevet og offentliggjort.

- Møderne var helt klart reelle forhandlinger og ikke kun formalia, siger Jesper Yde Knudsen.

 Per Zeidler (LA) mener dog, at han ikke er gået glip af noget. 

- Der er heldigvis opfundet både mobiltelefoner og mail, så jeg har været i løbende kontakt med borgmesteren omkring det her, og jeg har været i løbende kontakt med andre partigrupper, siger han og uddyber:

- Jeg har set alle de udkast, som er blevet sendt og svaret på dem.

Liberal Alliances andet byrådsmedlem Flemming Hansen kom hjem fra Mallorca tidligere på ugen, og han skal senere i dag mødes med de andre partier i kommunalbestyrelsen for at gennemgå og formentlig indgå forlig om Syddjurs’ budget for 2018. 

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

Lige nu
øl alkohol bar værtshus fadøl

liveblog Ministerie bekræfter: Værtshuse og barer åbner også

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

Dagens mest læste