Kühnau klar med planen: Der er brug for flere penge

Anders Kühnau har en tipunktsplan klar for bedre forhold i psykiatrien

Der skal bedre styr på alle områder inden for psykiatrien. Det mener Anders Kühnau, der er socialdemokraternes spidskandidat til regionsrådsvalget.

Han har derfor netop fremlagt et udspil på ti punkter, der skal forbedre forholdene i psykiatrien.

De ti punkter i Anders Kühnaus psykiatriudspil

- Grunden til, at det kommer nu, er, at jeg har brugt et godt stykke tid på at være rundt og snakke med en række forskellige personer indenfor psykiatrien for at danne mig et overblik over hvilke indsatser, der er brug for. Det er blevet klart for mig, at der er brug for en bred indsats, som omhandler en lang række initiativer både her og nu og på længere sigt, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND.

TV2 ØSTJYLLAND har netop fortalt historien om Jonatan, der mistede livet efter at være blevet udskrevet til gaden. Han blev fundet druknet blot 48 timer efter, at han blev udskrevet. 

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at når I også sætter fokus på området nu, er det et godt tidspunkt at lancere planen på. Det er jo ikke nok at konstatere, at der er et problem, vi skal også fortælle vælgerne, hvad vi har tænkt os at gøre ved det, siger Anders Kühnau.

Ifølge ham vil hans ti punkter stort set løse problemerne på området, hvis de bliver opfyldt. 

- Hvis vi kan gøre alle de ting, der står her, og det tror jeg, vi kan, så vil vi være kommet et rigtig godt stykke af vejen både på den korte og den lange bane. Det tror jeg vil være nok langt hen ad vejen, siger Anders Kühnau, der anerkender, at det afhænger af kommunernes lyst til at samarbejde og ofre penge på projektet, om man kan komme i mål med planerne.

Tidligere har han stemt for at bevilge ti millioner kroner til at støtte området, men efter at have undersøgt det nærmere mener han, at der er brug for flere penge end det for at få området til at køre optimalt. 

- Det er tydeligt for mig, at vi har nogle udfordringer, der også er noget større end medierne hidtil har fokuseret på. TV2 ØSTJYLLAND har i højere grad sat fokus på de brede udfordringer i psykiatrien. Herunder socialpsykiatrien og samarbejdet med kommunerne. Det har fyldt alt for lidt, synes jeg, siger Anders Kühnau. 

et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

Lige nu
20210105-152010-L-1920x1280we

liveblog COVID-19 LIVE: 15 nye tilfælde af nye virusvarianter

Tegnsprog pressemøde døve corona

Døve har i over et år savnet corona-info på tegnsprog

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde