Konservative vil have firesporet vej syd for Aarhus

Den nye landevej mellem Beder og Bering er planlagt som tosporet. De Konservatives Marc Perera Christensen foreslår, at man gør vejen firesporet

Den nye vej mellem Beder og Bering skal være firesporet. Det foreslår De Konservatives spidskandidat, Marc Perera Christensen.

Vejen, der allerede er vedtaget, skal forbinde Oddervej med Østjyske Motorvej og Djurslandsmotorvejen, og danne en såkaldt tredje ring om byen. Vejen skal også gøre det lettere for borgere i byerne Hasselager, Tranbjerg og Mårslet at nå motorvejsnettet.

quote Her har vi mulighed for at gøre det nu i stedet for at gøre det bagefter. Det er et eksempel på et sted, hvor vi kan tale udvikling, og være på forkant med en beslutning.

Marc Perera Christensen, Det Konservative Folkeparti

Det Konservative Folkeparti i Århus mener, at Beder-Berringvejens nuværende plan ikke vil dække det trafikale behov, der i dag eksisterer i Århus syd, og som kun vil blive større i fremtiden.

- Ved at lave en to-sporet vej, så løser vi kun et problem her og nu. Vi har store udbygningsplaner i den sydlige del af kommunen. Vi vil sortere trafikken fra de nybyggede boligkvarterer og lave den nødvendige infrastruktur, siger Marc Perera Christensen (K).

Ved budgetforhandlingerne for 2018 blev finansiering for vejen så planlagt. Det vil koste 470 millioner kroner at anlægge Beder-Beringvejen, og pengene skal komme fra en årlig opsparing, fra Mobilitet- og Vejfonden, samt en infrastrukturreserve.

Vejen mellem Beder og Bering forbinder Oddervejen med Østjyske Motorvej og skal være med til at danne en tredje ring om Aarhus. Konservative foreslår at gøre vejen firesporet. 
Vejen mellem Beder og Bering forbinder Oddervejen med Østjyske Motorvej og skal være med til at danne en tredje ring om Aarhus. Konservative foreslår at gøre vejen firesporet.  Foto: Aarhus Kommune

Marc Parera foreslår, at den øgede udgift til den firesporede vej skal hentes fra Mobilitets- og Vejfonden. Men Marc Perera Christensen håber, at man ved at være på forkant kommer til at slippe for en større regning.

- Her har vi mulighed for at gøre det nu i stedet for at gøre det bagefter. Det er et eksempel på et sted, hvor vi kan tale udvikling, og være på forkant med en beslutning. Det er min klare opfattelse, at det er billigere, siger Marc Perera Christensen.

Men Konservatives planer om at gøre vejen firesporet kræver muligvis en ny undersøgelse af virkninger for miljøet (VVM-undersøgelse), det anerkender Marc Perera Christensen.

- Det er derfor, vi foreslår dette nu, for nu går vi ind i planlægningsfasen. Det kan være, at det ikke er hele stykket, der skal være firesporet, men for mig er det afgørende, at vi får diskussion og startet en proces, så vi er klar, når asfalt maskinerne kører, siger Marc Perera Christensen (K).

Beder-Beringvejen skal stå færdig i 2022. 

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Lige nu
20210511-152255-L-1920x1280we

liveblog COVID-19 LIVE: Konservative vil stryge restriktioner og starte forfra

Lisbjerg forbrænding

Nu begynder afbrændingen af mink i Lisbjerg

Dagens mest læste