Kissmeyer på gaden for at blive kendt: - Det er ikke let

Carsten Kissmeyer, Venstres spidskandidat til regionsrådet, er på gaden for at kapre vælgere. De mange stemmer, der er at hente i den store by, er nemlig vigtige, når man gerne vil være regionsrådsformand

01:59

Hvis man vil vinde regionsrådsvalget i Region Midtjylland, så er det en god ide at være et kendt ansigt i Aarhus.

En fjerdedel af alle vælgerne i regionen, bor nemlig i Aarhus Kommune. Så byen kan blive afgørende.

Det ved Carsten Kissmeyer fra Ikast godt. Han er Venstres spidskandidat, og han bruger i disse dage en masse kræfter på at vise sig frem på gaden i netop Aarhus. Onsdag eftermiddag var han at finde på Strøget i Aarhus for at kapre flere stemmer.

- Det er faktisk ikke let. Men når det så er sagt, så er det der med at hænge i lygtepælen og være bag på busser, så er det et eller andet af det, som kommer til at spille en rolle, siger Carsten Kissmeyer. 

Læs også Byrådsmedlem om gyldent Letbane-håndtryk: Jeg er faktisk rystet

Carsten Kissmeyer, der igennem 15 år har været borgmester i Ikast, har lagt massive kræfter i at få fat i de østjyske stemmer.

- Vi bruger lidt flere ressourcer, både i annoncer og plakater i den østlige del. Og det er selvfølgelig, fordi der er rigtig mange borgere, som har stemmeret herovre, siger Carsten Kissmeyer.

Carsten Kissmeyer kæmper om at være spidsen for regionsrådet mod en næsten lige så ukendt kandidat, nemlig Socialdemokratiets Anders Kühnau.

Vi bruger lidt flere ressourcer, både i annoncer og plakater i den østlige del.

Carsten Kissmeyer, Venstre

- Jeg tror, vi er nogenlunde lige så kendte. Det er muligt, at jeg er lidt mere kendt i Aarhus-området, det vil jeg tro, jeg er i den østlige del af regionen, og der er han så omvendt lidt mere kendt i den vestlige del af regionen, siger Anders Kühnau. 

Aarhusianerne er vigtige

- Det er en meget god portion af vælgerne til regionsrådet, som er i det her område. Og derfor er det jo helt afgørende for at vinde, at man også klarer sig godt i Aarhus, siger Roger Buch, der er kommunalvalgforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Læs også Valgdebat: Uacceptabelt at folk dør på vores institutioner

I det hele taget bliver det svært for begge to. For forgængeren Bent Hansen (S) er et kendt ansigt. Ved forrige valg fik han over 100.000 personlige stemmer.

- Og nu har man haft en regionsrådsformand, som har været meget kendt. Også fordi han har været formand for Danske Regioner, og det vil sige, ham er der mange, der genkender, når nu han har været den centrale igennem mange år nu, siger Roger Buch.