Kattegatcentret står til at få ekstra millioner fra staten

Kattegatcentret kan se frem til et markant større driftstilskud fra staten, hvis regeringens finanslovudspil gennemføres

Hvis det finanslovudspil, som regeringen præsenterede torsdag, bliver virkelighed, kan Kattegatcentret se frem til et større statsligt driftstilskud end i dag.

Konkret lægges der op til, at Kattegatcentret i Grenaa skal have ekstra to millioner i 2018 og et tilsvarende beløb i 2019.

Det er en markant forøgelse af det statslige driftstilskud, som lyder på knap halvanden million kroner årligt.

Læs også Pingviner på vej til Grenaa: Det bliver en iskold oplevelse

Udsigten til flere penge vækker selvsagt glade i Kattegatcentret, der har planer om at udvide med et stort pingvinanlæg til mere end 50 millioner kroner. 

Karsten Bjerrum Nielsen, der er konstitueret direktør i Kattegatcentret, siger om udsigten til flere statskroner:

- Jeg er rigtig glad for, at der lægges op til, at vi får flere driftsmidler. Det er ikke bare noget, man får. Det kan hjælpe os med at holde hånden under driften, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Østjyske kommuner får kæmpecheck fra staten

Kattegatcentret er tæt på mål i forhold til at finde pengene til pingvinanlægget, der bliver en tilbygning, som kommer til at ligge på Kattegatcentrets nordlige side.

Tidligere på sommeren forlød det, at 45 af de 52 millioner kroner, som projektet koster, er fundet.

Om Kattegatcentret ender med at få de ekstra millioner fra staten, afgøres til november, hvor finansloven for næste år skal forhandles på plads.