Kandidat uddelte hullede kondomer: - Usmagelig opførsel

Usmagelig opførsel og yderst upassende. Det mener en vælger, om en ung venstre kandidats uddeling af kondomer med hul igennem i Silkeborg.

Byrådskandidaten Kristoffer Møller Jensen (V) i Silkeborg har uddelt kondomer med en snor igennem. Det forarger vælger på Facebook. Foto: Opslag på TV2 ØSTJYLLANDS Facebookside

Da Mikkel Valentin mødte ind på sit uddannelsessted, Handelsskolen i Silkeborg, i morges, blev han mødt af venstrekandidaten Kristoffer Møller Jensen, der uddelte valgflyers, ligesom stort set alle andre byrådskandidater har gjort det sidste stykke tid.

Men Kristoffer Møller Jensens valgflyers skiller sig ud. Til flyeren hører nemlig et kondom, der med et hul og en snor igennem er snøret til flyeren. På flyeren står:

Flere førstegangsvælgere…om 18 år og 9 måneder.

Kristoffer Møller Jensen har i sin valgkamp uddelt kondomer med en snor igennem med budskabet: "Flere førstegangsvælgere...om 18 år og 9 måneder". Foto: Mikkel Valentins opslag på TV2 ØSTJYLLANDS Facebookside

Det fik Mikkel Valentin til tasterne på Facebook, hvor han skriver i et opslag på TV2 ØSTJYLLANDS Facebookside:

Folk brokker sig over at kommunalvalget er kedeligt. Men de brokker sig også, når man laver lidt sjov med det.

Kristoffer Møller Jensen (V), byrådskandidat, Silkeborg

- To 15-årige piger får udleveret disse (red. kondomer), en opfordring til ubeskyttet sex. Nok skal dette ses som en spøg eller joke, men at Venstre Ungdom har så travlt med at udlevere hullede kondomer til unge mennesker, og lige i dette tilfælde 15-årige piger, er yderst upassende.

Ifølge kandidaten selv, Kristoffer Møller Jensen, der stiller op for Venstre i Silkeborg, gør det ikke noget, at nogle bliver forargede.

- Meningen med det hullede kondom er netop at forarge og skabe opmærksomhed. Det er selvfølgelig ment som en joke, fordi jeg netop gerne vil have flere førstegangsvælgere, siger Kristoffer Møller Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Mikkel Valentin har skrevet dette opslag på TV2 ØSTJYLLANDS Facebookside. Han mener ikke, det er okay at uddele hullede kondomer.  Foto: TV2 ØSTJYLLANDS Facebookside

Det er ikke første gang at Kristoffer Møller Jensens kampagne bliver omdrejningspunkt for opmærksomhed i valgkampen.

Mange har stillet spørgsmålstegn ved, om han mon havde glemt at skrive sit slogan eller mærkesag ind, da han bestilte valgplakater. Under hans navn står der nemlig: ”Indsæt tekst”. Men også det, var med det formål at skille sig ud:

Læs også Her er nogle af valgkampens opsigtsvækkende historier

- I en valgkamp bliver man nødt til at skille sig ud. Der er for eksempel også mange andre kandidater, der deler kondomer ud, men så er det med et slogan som: ”Et sikkert valg”. Gjorde jeg det samme, ville jeg jo bare falde i med mængden, siger Kristoffer Møller Jensen.

Han mener ikke, at han skal censurere sin kampagne, fordi nogle ikke forstår joken.

- Folk brokker sig over at kommunalvalget er kedeligt. Men de brokker sig også, når man laver lidt sjov med det, siger han.