Kandidat angriber Vindum: - Din indsats har ikke været god nok

Der kommer for få tilflyttere til Silkeborg. Steen Vindums ambitioner om flere folk til kommunen har ikke været god nok, mener borgmesterens største rival til valget, Søren Kristensen (S)

Silkeborg vil gerne vokse og tiltrække nye borgere. Prognoserne forudser det samme.

Men omfanget af tilflyttere fra 2016 og frem til 2017 viser et andet tal end ambitionerne. I den periode er det kun cirka 500 nye indbyggere til byen. Et problem for borgmesteren, mener den største udfordrer til borgmesterposten, Søren Kristensen (S).

- Det er et problem, når vi har så store ambitioner, som borgmesteren har stillet sig spidsen for. Og så ligger vi på det halve af det, forventningerne er, siger han.

Prognoserne for befolkningsvæksten er helt klar for Silkeborg Kommune. Ønsket for politikerne i Silkeborg Kommune og befolkningsprognoserne taler samme sprog. Den naturskønne kommune skal rumme 100.000 indbyggere i 2030. Det er godt 10.000 mere, end kommunen har nu.

Prognoserne forudser dermed, at Silkeborg skal have i underkanten af 1000 nye tilflyttere om året. Men fakta er, at det kun er lykkedes Silkeborg Kommune at tiltrække lige over 500 nye folk det seneste år.  

- Borgmesteren har sagt, at det er noget, han ordner. Det er noget, der har ligget på hans bord. Mit budskab er, at vi skal gøre mere i fællesskab i byrådet. Det er ikke godt nok, siger Søren Kristensen.

Borgmesteren afviser kritikken

Borgmester Steen Vindum (V) kan ikke se den problematik, som hans største rival sender af sted mod ham. En masse nye byggerier er søsat og skal sikre de ønskede 1000 indbyggere om året. Byggerier, som et flertal i byrådet står bag, mener borgmesteren.

- Jeg forstår ikke, hvad Søren Kristensen mener med det. Jeg står for det brede samarbejde. Det er ikke taget ret mange beslutninger uden et meget bredt flertal bag, siger Steen Vindum og tilføjer:

- Jeg bliver ked at, hvis de nye byggerier, som der skabes i Silkeborg i år, bliver talt ned. Jeg taler Silkeborg op i stedet for ham, som taler Silkeborg ned, siger Steen Vindum til TV2 ØSTJYLLAND. 

Siden 2003 er det kun lykkedes Silkeborg Kommune at udvide indbyggertallet med flere end 1000 tilflyttere to gange.

Endnu værre ser det ud, hvis man nærlæser de seneste 10 år. Her er det ikke lykkedes en eneste gang. Men det afskrækker ikke borgmesteren. Hans målsætning ændrer sig ikke.

- Jeg vil gerne stå på mål for den periode, jeg har været borgmester i. Vi har vækstet mindre, end vi gerne ville de seneste tre- fire år. Diskussionen af placeringen af motorvejen har forhindret de parcelhusudstykninger, vi gerne ville lave, men meget tyder på, at vi kommer til at vækste med 1000 indbyggere om året fra i år, siger borgmesteren. 

På landsplan er der gennemsnitlig stigning på 0.73 procent i befolkningstallet 2016. Det er væsentligt højere end Silkeborg, som trækker gennemsnittet ned med en befolkningsvækst på 0.57 procent. Det efterlader byen efter blandt andet Randers og flere andre østjyske byer. Og hvis den tendens skal vendes, skal der mere samarbejde i byrådet, mener Søren Kristensen.  

- Vi skal helt op i et andet gear, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at konkurrere med eksempelvis Horsens og Skanderborg, som har været dygtigere til at trække folk til sig. Vi er ikke lykkedes med det, siger Søren Kristensen.  

Prognoserne er beregnet ud fra fire parametre. Det bliver målt efter tilflyttere fra andre kommuner, udenlandske tilflyttere, flygtninge og tilflyttere til nye boliger.

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste