Kampen om de bedste pladser: Op i lygtepælene i stiv kuling

I dag blev der kæmpet om de mest eftertragtede strækninger for valgplakater. For første gang var Alternativet oppe at hænge i lygtepælene

Flere vælgerforeninger i stormramte dele af Danmark i aflyste dagens opsætning af valgplakater på grund af voldsomme vindstød.

Klokken 12 lørdag begyndte kampen om de bedste pladser til valgplakaterne til efterårets kommunalvalg.  

For første gang nogensinde er Alternativet oppe at hænge i lygtepælene med valgplakater i forbindelse med et kommunalvalg. 

Læs også Gammeldags valgplakater hitter stadig: Travlhed hos trykkeri

- Det hele er meget nyt og ret hektisk vil jeg sige. Vi kan godt se, vi ikke har erfaring som de andre, der stod på spring med en hær af frivillige et par minutter i 12, siger HC Molbech, der er Alternativets spidskandidat i Aarhus.

Det er meget godt, vi har haft nogle til at hjælpe med at holde stigerne, for det rusker noget deroppe.

HC Molbech, spidskandidat, Alternativet

Valgplakater kommer typisk meget hurtigt op, fordi de forskellige partier kæmper om at få de bedste og mest synlige pladser.

Udover at kæmpe for en god placering har Alternativet desuden sørget for at lave en særlig udgave af deres valgplakat. En som er mere synlig i sig selv, og som lyser i mørke.

- Vi har fået lavet 100 på landsplan, og de enkelte kandidater skal så have dem med rundt til de arrangementer, de besøger. De virker på den måde, at de i løbet af dagen skal have noget solenergi, og så lader de op, og når det bliver mørkt, lyser de op med ordet 'håb', siger HC Molbech til TV2 ØSTJYLLAND.

Op i lygtepælene i stiv kuling

Sammenlignet med tidligere år var der tale om en endnu mere udfordrende valgplakatskamp, der fandt sted i lygtepælene. Den hårde vind gjorde det svært at holde balancen oppe i højden.

For første gang nogensinde er Alternativet oppe at hænge i lygtepælene med valgplakater i forbindelse med et kommunalvalg. 

- Det er meget godt, vi har haft nogle til at hjælpe med at holde stigerne, for det rusker noget deroppe. Jeg kan også se, at de første plakater allerede er faldet ned, siger HC Molbech.

Flere vælgerforeninger i stormramte dele af Danmark i aflyste dagens opsætning af valgplakater på grund af voldsomme vindstød. 

Vagtchef ved DMI Bolette Brødsgaard anbefalede, at opsætningen udskydes i de dele af landet, der risikerer de hårdeste vinde.

Læs også Kan slet ikke vente på KV og jul: Tager oppyntning på forskud

- Jeg vil anbefale, at man surrer plakaterne ekstra godt fast. Hvis man er tæt på kysten i Vestjylland, Nordsjælland eller Nordjylland skal man måske vente med at sætte valgplakaterne op til søndag eftermiddag, forklarer hun.

Kommunalvalget finder sted tirsdag d. 21. november.