K gik efter erhvervsmand: Skolelærer er nu valgt til posten

Der skal staves Martin Jakobsen i toppen af listen, når Det Konservative Folkeparti i Silkeborg skal forsøge at hive stemmer ind til kommunalvalget

Det har været sin sag for Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Kommune at finde den rette spidskandidat til kommunalvalget til november, men nu er det lykkedes.

Oprindeligt gik partiet målrettet efter en kandidat med forbindelse til erhvervslivet, men den drøm gik ikke i opfyldelse. I stedet er det nu skolelærer Martin Jakobsen (K), der skal bære fanen.  

-  Jeg er rigtig tryg ved valget af Martin Jakobsen. Han er god til at føre valgkamp, og han havde et godt valg sidst, siger partiformand i Silkeborg, Hans Jørgen Klog, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Viceborgmester, Frank Borch-Olsen (K) og Mia Schmidt (K), der sidder i byrådet nu, var de første i rækken til at blive spurgt, men det blev et 'nej' fra begge, der oven i hatten har meddelt, at de forlader lokalpolitik helt. 

Nyvalgte Martin Jakobsen sad i byrådet i Silkeborg fra 2009 til 2013, men de sidste fire år har budt på en pause fra politik.

Går travl tid i møde

Spidskandidaten får brug for at finde sin indre jonglør frem. Han er nemlig også på stemmesedlen til Regionsrådet som nummer to for partiet.

quote Vi får travlt, og vi får også mere travlt end de andre partier, men vi er klar på udfordringer.

Martin Jakobsen (K), spidskandidat

- Jeg skal til at kigge på, hvordan jeg skruer min hverdag sammen, siger Martin Jakobsen til TV2 Østjylland.

Den næste tid vil det desuden ikke kun være hans elever på Kornmod Realskole, der har lektier for.

- Der bliver en masse ting, jeg lige skal have læst op på, fordi jeg ikke har haft den daglige kontakt med det hele, siger han.

90 dage til valget

- Den intense valgkamp starter først for alvor tre uger før valget, siger skolelæreren.

Han er derfor overbevist om, at han nok skal nå at føre en fornuftig valgkamp som spidskandidat, selvom han kun har 90 dage til det.

- Vi får travlt, og vi får også mere travlt end de andre partier, men vi er klar på udfordringer, siger han.

Selv hvis valgkampen bærer frugt, og Martin Jakobsen dermed kan kalde sig medlem af både byråd og regionsråd, så har han ingen intentioner om at lægge tavlekridtet på hylden.

- Jeg har en første og en fjerde klasse, som jeg nødig vil sige farvel til, siger han.