Justitsminister på besøg i Aarhus V: Slut med ghettoer

Indtil nu har forsøgene på at løse problemerne i Gellerup været en katastrofe, mener Det Konservative Folkeparti

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) var mandag formiddag på besøg i boligkomplekset Bispehaven i Aarhus V.

Baggrunden er et politisk udspil fra Det Konservative Folkeparti, der handler om, at Aarhus skal være den første storby i Danmark, hvor der ikke er ghettoer og parallelsamfund.

quote I de seneste mange år, har vi set integrationsindsatsen i Aarhus blive værre.

Marc Perera Christensen (K), byrådsmedlem, Aarhus Kommune

- Vi vil gøre alt for, hvad vi kan for at få folk i arbejde og sikre, at man forstår, hvad det vil sige at bo i Aarhus, respektere dansk kultur og danske traditioner og gøre, hvad man kan for at blive selvforsørgende og skabe en tilværelse med respekt for det samfund, man bor i, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Katastrofe indtil nu

Heri står der også, at Det Konservative Folkeparti mener, at forsøgene på at løse problemerne i Gellerup indtil nu har været en katastrofe.

- I de seneste mange år, har vi set integrationsindsatsen i Aarhus blive værre. Bandekrig, parallelsamfund, kriminalitet og en de facto islamisk stat ambassade i Grimhøjmoskeen er med til at skabe et Aarhus, som jeg som byrådsmedlem ikke vil se passivt på mens udvikler sig, siger det aarhusianske byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K) i pressemeddelelsen.

Det politiske udspil peger også på 15 tiltag, der skal forbedre integrationen i Aarhus. Blandt andet at Østjyllands Politis hovedkvarter skal flyttes til Bautavej i Aarhus V, at andelen af borgere med ikke vestlig baggrund maksimalt må være 25 procent i Gellerup i 2030, og at planerne om en stormoske i Gellerup skal lægges død permanent.

Øverst kan du se hele indslaget om justitsministerens besøg i Gellerup.