Jublende glade borgmestre efter million-investering i lufthavn

To østjyske borgmestre ser store muligheder i den millioninvestering, som flyselskabet SAS offentliggjorde på et pressemøde i Aarhus Lufthavn torsdag

03:26

Det var svært at få armene ned som borgmester i henholdsvis Aarhus og Syddjurs Kommune i dag.

Ved dagens pressemøde i Aarhus Lufthavn blev det offentliggjort, at flyselskabets investering skaber mulighed for cirka 3.000 nye flyafgange, flere end 300.000 nye sæder sat til salg og omkring 200.000 nye passagerer i lufthavnen. 

Læs også SAS afslører nye ruter fra Aarhus: Se hvor du kan flyve hen

- Det er en rigtig god dag for Aarhus Lufthavn. Med det her har vi taget et meget stort spring fremad, når det handler om at skabe de ruter, som erhvervslivet har efterspurgt, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Nu udvikler vi på den lufthavn, som vi nu engang har. Det her skulle gerne blive en bragende succes.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester, Aarhus Kommune

Aarhus’ borgmester understreger, at det er vigtigt at koble kommunens turisme strategi op på det rutenet, som Aarhus Lufthavn nu kan præsentere.

Til kritikere af placeringen af lufthavnen lyder der en klar udmelding fra borgmesteren.

- Den diskussion har vi haft. Det kan ikke lade sig gøre, så nu udvikler vi på den lufthavn, som vi nu engang har. Det her skulle gerne blive en bragende succes, som vi håber at kunne høste frugterne af i fremtiden, siger Jacob Bundsgaard. 

En stor dag for Syddjurs

Mens Aarhus’ borgmester fokuserer på, hvordan man i Aarhus Kommune kan udnytte de nye ruter indenfor turismen, ser Syddjurs’ borgmester Claus Wistoft (V) på SAS’ investering som en mulighed for flere arbejdspladser.

Det er en stor dag for Østjylland og i særdeleshed en stor dag for Syddjurs, hvor lufthaven har sin adresse.

Claus Wistoft, borgmester, Syddjurs Kommune

- Det er en stor dag for Østjylland og i særdeleshed en stor dag for Syddjurs, hvor lufthaven har sin adresse. Når der kommer mere aktivitet her, så kommer der automatisk flere arbejdspladser, men der er også afledte effekter som for eksempel håndværkere og alle mulige andre, der skal servicere lufthavnen, siger borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft. 

Læs også Nye SAS-ruter er en "gamechanger" for Aarhus Lufthavn

Investeringen sker efter en større undersøgelse af markedet, og flyselskabet er nu blevet overbevist om at satse på flere afgange fra den østjyske lufthavn. 

Konkret etablerer SAS fem nye internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca og den kroatiske by Split. Selskabet satser desuden stort på flyvninger mellem Aarhus og København.

Se et interview med Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, i videoen øverst i artiklen.

01:52

VIDEO: Her kan du se Syddjurs' borgmester, Claus Wistofts, reaktion på SAS' investering i Aarhus Lufhavn.

Luk video