Jublende glade borgmestre efter million-investering i lufthavn

To østjyske borgmestre ser store muligheder i den millioninvestering, som flyselskabet SAS offentliggjorde på et pressemøde i Aarhus Lufthavn torsdag

Det var svært at få armene ned som borgmester i henholdsvis Aarhus og Syddjurs Kommune i dag.

Ved dagens pressemøde i Aarhus Lufthavn blev det offentliggjort, at flyselskabets investering skaber mulighed for cirka 3.000 nye flyafgange, flere end 300.000 nye sæder sat til salg og omkring 200.000 nye passagerer i lufthavnen. 

- Det er en rigtig god dag for Aarhus Lufthavn. Med det her har vi taget et meget stort spring fremad, når det handler om at skabe de ruter, som erhvervslivet har efterspurgt, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Nu udvikler vi på den lufthavn, som vi nu engang har. Det her skulle gerne blive en bragende succes.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester, Aarhus Kommune

Aarhus’ borgmester understreger, at det er vigtigt at koble kommunens turisme strategi op på det rutenet, som Aarhus Lufthavn nu kan præsentere.

Til kritikere af placeringen af lufthavnen lyder der en klar udmelding fra borgmesteren.

- Den diskussion har vi haft. Det kan ikke lade sig gøre, så nu udvikler vi på den lufthavn, som vi nu engang har. Det her skulle gerne blive en bragende succes, som vi håber at kunne høste frugterne af i fremtiden, siger Jacob Bundsgaard. 

En stor dag for Syddjurs

Mens Aarhus’ borgmester fokuserer på, hvordan man i Aarhus Kommune kan udnytte de nye ruter indenfor turismen, ser Syddjurs’ borgmester Claus Wistoft (V) på SAS’ investering som en mulighed for flere arbejdspladser.

quote Det er en stor dag for Østjylland og i særdeleshed en stor dag for Syddjurs, hvor lufthaven har sin adresse.

Claus Wistoft, borgmester, Syddjurs Kommune

- Det er en stor dag for Østjylland og i særdeleshed en stor dag for Syddjurs, hvor lufthaven har sin adresse. Når der kommer mere aktivitet her, så kommer der automatisk flere arbejdspladser, men der er også afledte effekter som for eksempel håndværkere og alle mulige andre, der skal servicere lufthavnen, siger borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft. 

Investeringen sker efter en større undersøgelse af markedet, og flyselskabet er nu blevet overbevist om at satse på flere afgange fra den østjyske lufthavn. 

Konkret etablerer SAS fem nye internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca og den kroatiske by Split. Selskabet satser desuden stort på flyvninger mellem Aarhus og København.

Se et interview med Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, i videoen øverst i artiklen.

VIDEO: Her kan du se Syddjurs' borgmester, Claus Wistofts, reaktion på SAS' investering i Aarhus Lufhavn.
Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning