Iværksættere hyldes: De er uundværlige for kommunen

Der skal satses langt mere på erhvervslivet i Favrskov, mener både Venstre og Socialdemokratiet

Erhvervsfolk og politikere er i dag med til at hylde nogle af de dygtigste iværksættere i Favrskov Kommune. Det er Favrskov Erhvervsråd, der afholder eventet, hvor Favrskovs bedste iværksætter bliver kåret.

- Favrskov er kendt for at have mange dygtige iværksættere, og dem samler vi i en stor kreds i dag, for det er vigtigt at huske på, at iværksættere og virksomheder skal have nogle gode vilkår for at kunne starte op, siger Søren Asp Mikkelsen, der er erhvervschef i Favrskov Erhvervsråd, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at iværksætterne er helt uundværlige for, at kommunen og samfundet kan fungere.

- Den måde, pengene kommer ind i samfundet på, det er fra vores virksomheder, og hvis vi ikke har nogen, der tør tage springet og starte virksomheder op, så kommer der til at mangle arbejdspladser og penge i kassen, siger Søren Asp Mikkelsen.

Og det er Venstres borgmesterkandidat, Flemming Nørgaard, enig i:

- Man kan næsten ikke gøre nok for erhvervslivet, fordi det er jo grunden til, at vi har det godt i Danmark. Hvis vi ikke havde et erhvervsliv, så havde vi ingen vækst og ingen kommunal økonomi at lave velfærd for, siger Flemming Nørgaard (V), til TV2 ØSTJYLLAND.

Foldeknive og øjenskyl

Til dagens event bliver årets bedste iværksætter i Favrskov Kommune kåret. Til at vinde prisen er der to nominerede med to forskellige ideer, de har ført ud i livet. 

Jens Ansø er den ene nominerede, og han har satset på foldeknive og design af knive.

- Det er rigtigt spændende at være nomineret. Hvad enten jeg vinder prisen eller ej, så synes jeg, det er et klap på skulderen for det arbejde, jeg lægger for dagen, siger Jens Ansø, der er ejer af Ansø Knive, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Hør de to nominerede til Favrskovs Bedste Iværksætter give deres bedste råd til andre iværksættere.

Den anden nominerede er en fabrikant af øjenskyl som førstehjælp, hvis man får kemikalier eller andet i øjnene.

- Man får talt en masse om produktet og talt med en masse andre mennesker. Og så får man ligesom sat fokus på noget, som der er brug for i, så det er spændende at være nomineret, siger Christina Frederiksen, der har firmet Help Care Company, til TV2 ØSTJYLLAND.

Byggesagsbehandling skal optimeres

I Favrskov Kommune halter det med tiden på byggesagsbehandling. Fra 2016 til 2017 gik kommunen fra at bruge i gennemsnit 67 dage på en byggesag til 77 dage i 2017.

Og det er for dårligt, mener begge borgmesterkandidater. Derfor slår de begge ned på, at der særligt skal fokuseres på, at byggesagsbehandlingstiden i kommunen skal forbedres.

VIDEO: Det er vigtigt for kommunen og samfundet at have et godt erhvervsliv. Det mener begge borgemsterkandidater i Favrskov Kommune.

- Til decembermødet i Økonomiudvalget kommer Socialdemokratiet med et forslag, der hedder, at nu sætter vi en million kroner af til ekstra byggesagsbehandlere, og så håber vi på, at det også kan være medvirkende til, at vi kan få den pukkel nedbragt, siger borgmester Nils Borring (S) til TV2 ØSTJYLLAND. 

Også hos Venstre mener man, at der skal flere hænder til for at få bragt tallet ned:

- Det går slet ikke. Det man skal gøre er, at man skal ansætte nogle flere folk, og det skal man gøre hurtigt, siger Flemming Nørgaard (V).

kupdrgbdlsjhvtiimusm

Fangevogter, sygeplejerske eller flygtning: Nu har du chancen for at spille med i ny film om Hvidstengruppen

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

20170308-155153-4-1920x1920we

AGF ansætter nordmand som ny sportschef

Ikea Skejby Aarhus IKEA

IKEA frygtede at blive overrendt - men det blev langt fra tilfældet

20201204-122023-L-1920x1277we

Miljøminister efter sigtelse: - Det er helt uacceptabelt

Dagens mest læste